Nem otthonülős

Nyilván a hétvégéről van szó, és ez a programajánlóm. 😉
Ránézve a naptáramra megállapítottam hogy a szombat megint nem egy napos lesz, de ne szaladjunk ennyire előre.

Tegnap két esemény is volt Sóstón, az egyiken ott voltam.
A Sóstói Múzeumfalu eseménye most is kimaradt nálam, így a Szent Iván-éjről nem lesznek képeim.
Lóci játszik koncert is volt.

A Zene Sóstón koncertsorozat szerdai műsora a Ciki Rock Band koncertje volt, erről viszont lesz beszámoló, itt most egy kép a sorozatból.

Térjünk át a jelenre!
Ma este hattól Kovács Miklós Bandája játszik a Mustárház udvarán. Ott a helyem.

Pénteken a Tibi a hegyről műsorával indul a Téren-Nyáron idei sorozata.
Ahogy azt múlt évben megszokhattuk, este hétkor kezdődnek a koncertek a belvárosban, a Városalapítók szobránál.

Tegnap találtam valamit, ami miatt pénteken csak félig megyek fel Tibiékkel a hegyre.
A Múzeumok Éjszakája péntek este lesz Újfehértón, talán a másnapi Gépészkovács Találkozó miatt. A Muzéj program része a Queen Forever Tribute Band koncertje is, akik ugyancsak kedvenceim, mert kiváló zenét játszanak.
Ez este nyolckor kezdődik, ezért fél nyolc körül el kell indulnom Nyíregyháza főteréről.
Ilyen ez a hétvége. Szerencsére. 😉

És akkor lássuk a szombati ámokfutást! 😀
Reggel irány Újfehértó ismét.
Az Országos Gépészkovács Találkozó 9 órakor kezdődik, felvonulás is lesz, ahogy minden évben.

Aztán haza, gyors archiválás, és irány tovább.

Lássuk, hova nem jutok el, bármennyire is szeretnék?
Nem tudok ott lenni a Zene Sóstón szombati műsorán, pedig de hiányzik egy kis Cseh Tamás, PUF, meg Kispál.
Igen, a No Dress Code Acoustic a Krúdy Vigadó melletti színpadon 18:30-kor kezdődő koncertjét hagyom ki sajnos.

De nem tudok eleget tenni a Hobo Tribute Band megtisztelő meghívásának sem, akik Debrecenben, a Régi Csibészek nevű klubban játszanak.

Nem leszek ott a Henye Borbárban sem este hétkor, amikor a Miskolci Illés Emlékzenekar csap a húrok közé.

Nyíregyházán a Múzeumok Éjszakája rendezvényein sem találkozunk sem a Jósa András Múzeumban, sem a Kállay Gyűjteményben.

Felmerül a kérdés, hol leszek akkor?
A BOLDOGkisfalud Feszt programja ragad magával szombat délutántól késő estig.
Láthatod a programot a linken, de kiragadok én is párat, ami elcsábított.
Milagro Santana Tribute Band, Kelet Brass Band, Melounge, Anna & The Barbies, hogy csak “felnőtt” programokat említsek, és nem átallom az esemény weboldalát is belinkelni. 🙂

A vasárnap átalvását így csak az akadályozhatja majd meg, hogy nagyon kíváncsi leszek a szombat képeire.
Lesz majd mit megosztani hétfőtől szerdáig, amikor is a Zene Sóstón sorozat következő része, az LK Beat koncertje búcsúztatja majd a júniust.

Röviden ez lesz jövő hét közepéig.
Ja, csütörtökön Mustárház!


Streetball Nyíregyházán

A vasárnap sem volt otthonülős. Nem csak most, hogy a szabadságunk egy részét visszakaptuk, de korábban is igyekeztem sok időt friss levegőn tölteni, és nem belekeseredni a korlátozásokba.
Bár kosárlabda régen volt a kezemben – krúdys lévén Tatos Pista bácsinál ez kihagyhatatlan volt -, nézőként általában ott vagyok az utcai sportoknál, mert ez még mindig a sportról szól. Ráadásul most néhányszor hozzám gurult a labda. Hogy fogod? – hallottam Tatos tanár úr hangját. 🙂

Én sem fáztam a téren, de gondolom, a játékosok is jobban örültek volna a tér építésekor megígért fák hűvösének.
Látványos mérkőzések voltak mind a felnőtt, mind a gyermek korcsoportban.
Készítettem is pár képet, meg videót, mert gyakorolni kell. 🙂
Klikkelj az itteni képre!
KLIKK


Blues from Hell akusztikus

Péntek estére biztos program volt a Bordó Sárkány koncertje az Incognito Clubban. Természetesen most is fantasztikus élmény volt, de képem nincs róla.
Örömmel fedeztem fel azonban csütörtökön, hogy kora este, a BS koncert előtt Debrecen főterén játszik a Blues from Hell, akik ugyancsak kedvenceim.
Leparkoltunk tehát az Inconál, és irány a főtér.
Az igazi meglepetés az volt, hogy nem csak a kiszemelt koncert volt a belvárosban. A környező tereken, utcákban számos érdekes programot találhatott, aki arra járt.
A fagylalt ugyan nem volt igazán jó, de rég látott ismerősökkel találkoztunk, így kellemesen telt a koncertre várakozás is.
Persze nincs sok képem a műsorról, de egy rövid albumot azért készítettem. Klikkelj a képre!
KLIKK


Botkert 21

Eltelt egy év, és újra ellátogattam a Tuzson János Botanikus Kertbe.
Régebben évente többször is jártam erre, mert akkor már a bejáratnál több virág volt, mint pár év óta az egész kertben.
Most évente egyszer eljövök, hátha. Reményhal, ahogy a közösségi oldalamon írtam.
Kérdezte egy ismerős, hogy ha a szépet mutatom meg a képeken, miért írom le a csúfságot is?
Nos azért, hogy senki ne járjon úgy a bejegyzésem miatt, mint a múlt évben Szombathelyről érkező pár.
Szebbeket most sem tudok mondani, de mutatni most is tudok szépet, a játszótér pedig igazán különleges.
Klikkelj a képre!
KLIKK


Régészetem napja

Szabadságom utolsó napjára igencsak érdekes és látványos eseményt sodort elém a véletlen.
Csütörtök reggel a közösségi oldalt nézegetve ugrott fel egy hirdetés, ami első olvasatra annyi volt számomra, hogy szabadban, maszk nélkül, és biztos jó lesz, tehát menjünk.
Nyomban be is szaladtam a Jósa András Múzeumba, ahol kicsit többet is megtudtam az eseményről, meg hogy csütörtök van, nem péntek. Mert tudjuk, szabadságon minden nap hétvége. 🙂
Maradt tehát egy napom, hogy kicsit jobban felkészüljek a Régészet napja pénteki ásatásos kitelepülésére.
Útvonaltervet készítettem, kicsit olvastam a Tiszavasvári határában lévő Wienerberger Téglagyárról, végigolvastam a pénteki esemény plakátját, szétnéztem a múzeum honlapján, szóval felkészültem.
Később kiderült, nagyjából arra, hogy odataláljak. 😉
Pénteken kiautóztam a Wienerberger bányához, természetesen a tervezett időpontnál korábban érkeztem, de ahogy a porfelhőből előbukkantam, máris kedves ismerősök fogadtak. Az első pár percben kiderült, hogy amit én felkészülésnek gondoltam, az semmi ahhoz képest, amit a lelkes régészektől információban kaphatok.
Csatlakoztam a buszos csoporthoz, és elkezdődött az időutazás.
A terület a Wienerberger Téglagyár nyersanyag kitermelő helye, de mielőtt hozzálátnának az agyag kitermeléséhez, a régészek átvizsgálják a terepet. Ez a helyszín azért is volt érdekes, mert a teljes folyamatot láthattuk. (Mondjuk a téglagyári üzemlátogatást kivéve.)
Az agyagbányászat helyén tavak keletkeznek. Volt már olyan rész, amelyben befejezték a kitermelést, és a természet vissza is vette a terepet. Láthattuk a kitermelést, és a megelőző régészeti feltárás minden lépését a kezdeti földmunkától a megtalált kincsekig (mondjuk ezt ott leletnek hívták 🙂 ).
Azt már láthatod, szakértő nem lettem, és azt is, hogy nehezen dolgozom fel e rengeteg információt. Szerintem napokig tudnék mesélni róla, hatalmas élmény volt.
Kis időrendet azért felállítok. Onnan indult a túra, hogy a természet visszafoglalja a területet, hogyan változik a környezet, ha “hirtelen” tavak keletkeznek. Érdekes előadást hallottunk az állatvilág változásáról, és aki szeretett volna, a végén békául is megtanulhatott.
Majd szó volt arról, hogyan találnak lelőhelyeket, láthattunk egy tablót a leletbejelentőkről, de a számomra a legmeglepőbb az a mondat volt, hogy az ásatásokkal a jövő számára elvesznek a leletek. Mert igaz, hogy besétálva a múzeumba megnézheted őket, megtudhatsz információkat, de a további kutathatóság a helyszínen a jövő számára örökre elvész. Olyasmi ez, mint a jegesmedve az állatkertben. Kényelmesen nézegetheted a légkondicionált beton épületben, de ha meg tudnád kérdezni, nem biztos, hogy azt mondaná, ott szeretne élni.
Visszatérve a nyílt naphoz a következő állomás a “kincskeresés” volt. Azt hiszem, a gyermekek legkedvesebb helyszíne. Csipogtak a keresők, túrták a homokot, és azt gondolom, olyan élményben részesültek, amellyel közelebb kerültek a természet szeretetéhez, megismeréséhez. Jó volt látni, hogy sokan gyermekekkel érkeztek, akik így olyan alapokkal indulnak a jövőbe, hogy eszükbe nem jut majd tönkretenni a természetet. Nem közülük kerül majd ki a jövő sóstói favágója.
Ezután elhagytuk az árnyékolók hűvösét, irány a terep!
Lépésről lépésre haladva követtük a feltárást. Megtudtuk, miből lehet látni, meddig érdemes ásni, láthattuk, ahogy a markoló előkészíti a terepet – a gyermekek újabb élménye volt, hogy beülhettek a gép kezelőfülkéjébe -, és láthattunk egy régi épület körvonalát is.
Visszatérve a kiindulási ponthoz meglepve láttam, jó két óra telt el, míg az igazán nyári időben bóklásztunk a “vadnyugati” terepen. Hatalmas élmény volt, nagyon köszönöm, hogy részese lehettem.
Van egy fotóalbumom természetesen, melyben igyekeztem a leírtak szerint csoportosítani a képeket. Az ittenire klikkelve nézheted meg őket.
KLIKK
Tervben volt még, hogy a múzeum kiállítását is megnézem, de azt hiszem, ezzel megvárom a maszkmentes időszakot.


Ukulele trió – Zene Sóstón

Szerdán elindult Sóstón a Zene Sóstón ötödik évada.
Az “építkezések” miatt az évekig a rendezvénynek helyt adó szökőkútnak már hűlt helye, de a Sóstót szerető, kikapcsolódásra, fellélegzésre váró emberek a Krúdy Vigadó mellett is megtalálták az Ukulele trió műsorának helyszínét.
Idén a rendezvény jól látható, jól olvasható tájékoztatót is kapott, ami egyúttal kellemes árnyékkal is szolgált a fellépőknek a nyári napsütésben.
A nem kerékpárral érkezők, vagy a színpad előtt álldogálva, vagy színpad mellett, a Krúdy Vigadó romos lépcsőjén üldögélve hallgatták a műsort. Lenne mit építeni a rombolás helyett – jegyezte meg az egyik néző.
Az andalító zene azonban oldotta a hangulatot, és kellemes egy órát tölthettünk Sóstó megmaradt fái alatt.
Ma este fél héttől az AdHoc Team kellemes zenéje várja a Sóstóra látogatókat.
Most pedig nézzünk bele az Ukulele trió műsorába! Klikeklj a képre!
KLIKK


Bringa Piknik

Legutóbb virágokat fotóztam szülővárosom központjában, de lassan ide is visszatér talán a mozgalmasabb élet.
Az első fecske itt – hogy ezzel a remek képzavarral éljek – a Bringa Piknik volt szombaton.
Bár viszonylag korán érkeztem Nyíregyháza főterére, már rengeteg bringás gyülekezett, és veterán motorkerékpárok is emelték a rendezvény színvonalát.
Jó volt újra találkozni bringás és fotós ismerősökkel, felderengett első találkozásunk is, a “fotóst fotózó fotós fotója”. 🙂
Szóval szorgosan dolgoztak a stáb tagjai, én is elbóklásztam kicsit, melyből a most következő fotóalbum készült.
Az ittenire klikkelve nézheted meg a képeket.
KLIKK


Sóstótól Sóstóig

Tegnap este a szebb napokat is látott Sóstón, az ugyancsak szebb napokat is látott Krúdy Vigadó mellett az Ukulele trió műsorával elindult az idei Zene Sóstón koncertsorozat. Erről majd mesélek képek társaságában is.

Ma este hattól a Zenei kalandtúra a Mustárházban sorozat indul, amely csütörtök esténként helyi zenei formációknak ad fellépési lehetőséget.
Ma este a Texas Tourist lép a deszkákra.

A péntek este Debrecené számomra.
A város főterén este héttől a BLUES from HELL and the mad dog family műsorát láthatod.

Utána az Incognito Club a cél, ahol a Bordó Sárkány minden bizonnyal fergeteges koncertje látható este kilenctől.

Eljött az idő ismét, amikor a hétvégén gondot okoz eldönteni, hova is menj.
A nyíregyházi KGST Piac ad helyet a KZ Invest Kupa autós rendezvénynek délután öttől.

A vidám elcsendesedésre vágyóknak a Zene Sóstón második koncertjét ajánlom fél héttől.
Az AdHoc Team koncertjét láthatod a Krúdy Vigadó mellett.

Elérkezett a karácsony. 🙂 Az Óperentzia látogat ugyanis haza.
Koncertjük a Club Hollywood-ban lesz, kapunyitás este kilenckor.

Ha lemaradtál a pénteki műsorról, vagy egyszerűen csak újra szeretnéd látni a BLUES from HELL and the mad dog family-t, menj este kilencre Debrecenbe, az Incognito Club-ba!

Vasárnap délelőtt Nyíregyháza főterére várják a kosárlabda szerelmeseit a Streetball Nyíregyháza rendezvényre.

Szerdán a Zene Sóstón előadója a Ciki Rock Band.
Fél hétkor kezdődik a műsor a Krúdy Vigadó mellett.

A Szent Iván-éj fényei minden bizonnyal sokakat csalnak majd a Sóstói Múzeumfaluba szerda este. Az event ingyenesnek jelzi a rendezvényt, de a szövegben szerepel, a felnőtteknek és gyermekeknek egységes 1500 Ft belépő.

Jövő héten is érdekes dolgokat ajánlok majd, most csak annyit, péntek kora estére ne csinálj programot! 😉


Tiszalök

Tiszalök, második kísérlet. Akár ez is lehetne mai bejegyzésem címe.
Kényszerű szabadságom – “felét első félévben” – tervezésekor elég sok dolgot számba vettem, de nem eleget, és nem azokat, amelyek meghatározták a történéseket. 🙂
Az egyszerű világgá menés meghiúsult tehát, maradt az “Úgy elmennék messzire” – “Vissza a városba” páros, azaz a környék nevezetességeinek felkeresése.
A Nagy Nemzeti Kövezések országában ez azonban nem egyszerű. Volt, ahova el sem értem, volt, ahova be nem jutottam, és volt, ahova hiába mentem.
Ismételt tiszalöki kirándulásom amolyan ez is, az is.
Egy útzárral eljutottam, de az arborétum valamiért nem volt látogatható. Információ: Ha a székelykapu zárva van, akkor nem lehet bemenni.
Mai albumom sok hasonlóságot mutat az egy évvel korábbival, amiről az Európai vakáció klasszikus része jutott eszembe. Erőmű, Holt-Tisza.
Klikkelj a képre a fotókhoz, a linkre a vakációhoz!
KLIKK


Jó napot, jó éjszakát!

Mozgalmas szombatot szerveztem magamnak, így az idei Jó éjszakát Mád! amolyan délutáni zenés kirándulás lett számomra.
Nem mintha nem lehetett volna eltölteni egy egész estét a hangulatos rendezvényen, de a normális élet ilyen mérsékelt újraindítása is sok érdekességet hoz, és a feltöltődésre nagyobb szükség van, mint valaha.
Kora délután indultam tehát Mádra szombaton. Meglepően simán átkeltem a tokaji hídon, alig volt húsz perc, és nem lepett meg az sem, hogy Tarcalnál is hasonló kihívással kellett megküzdeni.
Volt tehát időm sétálgatni kicsit Mád utcáin is. Amolyan időutazás ez, főleg ha letérsz a főutakról. Megtalálod a kopott és a gondozott múltat, és a hivalkodó mát egyaránt.
Időm további részét a Royal Tokaji Borászat udvarán töltöttem kedves ismerősökkel beszélgetve, és Tünde, Pila és Áron zenéjét hallgatva. Ez a hangulat is nagyon hiányzott, akárcsak a későbbiek.
A terv az volt, hogy műsoruk első része után elindulok Debrecenbe, ahol – mint már tudod – a VAN zenélt az Incognito-ban, előtte pedig a Texas Tourist a főtéren. Ezekről nem igazán van képem, de odaértem. 🙂
Most azonban lássuk a mádi képeket! Klikkelj az ittenire!
KLIKK


Visszatérés az Incoba

Mozgalmas tegnapi napom beszámolóit a mába nyúló eseménnyel kezdem. Egész egyszerűen azért, mert a többiről még fel kell dolgozni a képeket.
Talán az egyik legjobban várt bezártság utáni koncert a VAN műsora volt számomra. Tegnap este ez is eljött, és a legjobb helyen ahol ez történhetett, az Incognito Club-ban. A hely hangulata kiválóan illik a zenekar műsorához.
Időben érkeztem tehát, így a hosszú idő utáni találkozáskor volt még kis idő beszélgetésre is.
A koncert fantasztikus volt, és ahogy ez már lenni szokott, láthatóan nem csak a közönség élvezte.
Bár éjfél körül járt már az idő szívesen hallgattam volna tovább, talán az idők végezetéig is. 🙂
Nagyon jó feltöltődés volt, hazafelé az autóban sem indítottam zenét.
Remélem, hamarosan találkozunk ismét.
Ja, a kép egy mobilos a szünetben.


Jó éjszakát!

Bár eheti ajánlómban bőven szerepel nappali esemény is, azért a programcsíkok nagy része a naptáramban a Jó Éjszakát Mád! mondattal kezdődik.

Induljunk azonban mindjárt a Nappal!
Ma dél körültől gyűrűs napfogyatkozás lesz, és úgy tűnik, a felhők sem trollkodnak bele az eseménybe. Leginkább Kanadában lesz látható a jelenség, nekünk a Hold csücske jut itt Nyíregyházán 12:12-re várhatóan.
Szóval elő a hegesztőszemüvegeket, és nézz, nézz az ég felé! 🙂

Pénteken az Unicum Pub-ban a KMB (vagy Campobasso) koncertet láthatsz.
Este kilencre hirdették az eseményt.

Debrecenbe, az Incognito Club-ba a Signal Motorock érkezik.
Ez a koncert is este kilences kezdéssel van hirdetve.

Nyíregyháza szombaton közlekedik. Nem viccelek. 🙂
Két közlekedéshez kapcsolatos eseményt is találtam.
A Bringa Piknikre idén is a Kossuth téren lehet gyülekezni, és irány Tokaj!
Szerintem Tokajba most kerékpárral hamarabb el lehet jutni, mint autóval.

A Nyír Plazánál is Közlekedik a Család.
Az itthon maradottak közlekedésbiztonsági vetélkedőn vehetnek részt. Azt hiszem, ráfér az országra kis frissítés. 😉

A múlt évi visszafogottság után idén úgy tűnik, visszatér régi fényében a Jó éjszakát, Mád!
Minden évben visszagondolok kicsit az első Jó éjszakátomra, és érzem most is el kell indulnom.
Fent most nem is eseményt linkeltem, hanem a rendezvény oldalát, mert ott mindent megtalálsz.
Persze azért kicsit haza is húz a szívem, így kiemelem Tünde, Pila és Áron műsorát a Royal Tokaji Borászatnál, és képként a múlt évi fellépésük egy pillanatát láthatod.

A Tokaj kihívást kétszer kell teljesítenem szombaton. Az elsővel nincs is gond, hiszen el tudok indulni akár délelőtt is, hogy időben átérjek a hídon. Visszafelé azonban úgy kellene jönni, hogy odaérjek Debrecenbe úgy kilencre.
Hogy miért?
Mert az Incognito-ban VAN koncert lesz, amit jó lenne látni, hallani.
Meglátjuk.

Bár Sóstó romokban hever, a szökőkút bekerítve, de kicsivel arrébb, a Vigadó mellé költözik a kis zöld színpad, és fogadja majd a Zene Sóstón fellépőit.
Szerdán hagyományokhoz híven az Ukulele trió koncertjével indul a sorozat.
Heti két fellépő, szerdán és szombaton 18:30 és 19:30 között.
A kép a múlt évi indulás.

Kicsit előre megyek, hogy ne a koncert napján szóljak.
Jövő csütörtökön indul a Zenei kalandtúra a Mustárházban eseménysorozat, amelyben minden csütörtökön bemutatkozik egy nyíregyházi formáció, illetve lesz egy táncház este is.
Nem írom most le, ki kezd, mert mit írnék jövő héten? 😀


Első fecske

“Újfehértó zenei rendezvényei biztos pontok a programjaim közt egy ideje.” – írtam október végén az Atilla Fiai Társulat műsoráról szóló beszámolómban. Nem csoda hát, hogy pár hete, mikor Kalapács József oldalán megláttam a Nemzeti Összetartozás Napja plakátját, mindent megtettem, hogy ott lehessek (bármit is jelentsen ez 😉 ).

Jó korán érkeztem péntek este piactéren felállított színpadhoz. Gyorsan informálódtam a kapuban a rendezvényről – tájékozott, segítőkész emberekkel beszélgettem -, megkaptam a belépéshez szükséges karszalagot, majd felsétáltam a főtérre.
A Himnusz hangjaira értem oda, megálltam tehát, majd körbejártam a teret, beszereztem az ásványvizet, és visszatértem a színpadhoz.
Itt számos kedves, régi ismerőssel találkoztam, már ez is hatalmas feltöltődést jelentett.
Aztán megérkeztek a főtéri ünnepség részvevői is, és polgármester úr köszöntője, a program ismertetése után elkezdődött a műsor.
Elsőként Homonyik Sándor előadásában számomra ismert és kevésbé ismert dalok csendültek fel érdekes összekötő szövegek kíséretében. Bevallom, korábban kevéssé követtem Homonyik Sándor pályáját – persze az MHV kivétel -, ezért is volt számomra tetsző ez az összeállítás.
Ezt követően – ahogy az országban számos helyen, itt is – gyújtották meg az őrtüzet. A majd következő fotóalbumomba is betettem a közösségi oldalon közvetített videómat.
A színpadra egy dalra visszatért még Homonyik Sándor, majd következett Kalapács József és Rudán Joe ez alkalomra összeállított akusztikus műsora Tóth László és Závoti Zoltán kiváló gitár kíséretével.
Mondanom sem kell, fantasztikus este volt ismét kiváló technikai támogatással.
Következzen hát az év első koncert fotóalbuma. Érdemes lesz megnézni végig, mert van meglepetés. 😉
Klikkelj a képre!
KLIKK


Második félév

Elég sokat gondolkodtam azon, újra elindítsam-e a Programajánlómat. Nem akarok belemenni abba, hogy szerintem ki mint részesül a jelenlegi helyzetből, kinek, miért érdeke, hogy így legyen?
Sokkal inkább az vezérel, hogy a magam módján megpróbáljam segíteni azokat, akik éveken keresztül biztosították, hogy egy-egy programon, rendezvényen, koncerten jólérezzem magam. Így próbálva megköszönni mindent a szervezőknek, előadóknak.
Fontos, hogy vannak szabályok, amelyeket a fellépőknek, szervezőknek, résztvevőknek be kell tartaniuk akkor is, ha egyetértek/egyetértenek vele, vagy ha nem. Ettől függ most az, hogy egyáltalán tehetnek valamit. Ígérem, ezt nem írom le többet, de így elsőre kellett.
Lássuk inkább, miket találtam a hétre?

Október végén Újfehértón, a piactéren az Atilla Fiai Társulat pazar előadásával búcsúztunk jó időre a valós koncertektől. Feledhetetlen volt a hangulat.
Most péntekre ismét ezt a helyet ajánlom. A városi megemlékezés keretében a főtéri koszorúzás után a piactéren Homonyik Sándor műsora, majd pedig Kalapács József és Rudán Joe akusztikus koncertje látható. A programot őrtűz gyújtás zárja.
A linken az esemény plakátját találod.

Nyíregyházi zenekar, a Hobo Blues Band Tribute lesz a debreceni Incognito Club vendége péntek este. Örülök, hogy az Incoban is felpörögnek az események, ahogy nézem, minden heti ajánlómban szerepelni fognak.

Péntektől vasárnapig tart a Tokaji Bornapok. Számos esemény, koncert, bemutató, játszóház, buborék terasz várja a városba látogatókat. A részletek itt is a linken találhatók.
Nem tudom, mi a helyzet a tokaji híddal, szerintem számolni kell a kihívásokkal, indulj időben!

Szombat este Nyíregyházára érkezik a Honeybeast. Az eredeti meghirdetéstől eltérően a Club Hollywood lesz a koncertjük helyszíne. A Barbizonba váltott jegyek érvényesek a szervezők bejelentése szerint.

Ennyi jutott a mai – hogy Kalapács Józsefet idézzem – “első fecske” ajánlóba.