Long Dusty Road Sóstón

A cím nem a Blaha Lujza sétány új neve – bár nagyot azzal sem tévednék -, hanem a Zene Sóstón rendezvény pár napja színpadra lépő formációjáé.
A Long Duty Road koncertezett ugyanis szerda este a Sóstói Piac mellett felállított színpadon. A country zenét játszó zenekar – a korábbi fellépőkhöz hasonlóan – számos érdeklődőt vonzott Nyíregyháza ékszerdobozába. A gyalogosan, kerékpárral, vagy autóval, a városból, a strandról, vagy akár valamelyik környező országból érkező közönség remekül szórakozott a pörgős, vagy éppen szomorkás zenéket hallgatva, és nézve a táncos lányokat, esetleg csatlakozva hozzájuk.
Ismét remek időtöltésnek bizonyult a sóstói kiruccanás. nem beszélve a finom rétesekről, amelyből ez alkalommal haza is hoztam párat.
Mielőtt megnéznéd a koncert fotóalbumát elmondom, hogy a ma este fél héttől tervezett AcapellArt koncert sajnos betegség miatt elmarad, de a Long Dusty Road-ot követheted Polgárra ma este. A Zene Sóstón pedig jövő szerdán Beat-lesz koncerttel folytatódik.
Nézzük azonban az e hét szerdai képeket! Klikkelj az ittenire!
KLIKK

Éjszakázós ajánló

Kezdem most is a tegnappal. A Long Dusty Road a Zene Sóstón keretében a sóstói szökőkútnál. Remek zenés, táncos mulatság volt, bővebben pedig majd, ha elkészültem a képekkel.

Péntek este jó eséllyel a Móricz Kertben leszek majd, ahol este héttől két formációé lesz a színpad. Először a Tordai Duó majd a BLACK ‘N’ ROSE lép a világot jelentő deszkákra.

Ha pénteken már napközben ráérsz, és kedveled az égett gumi szagát :), már délelőtt elindulhatsz Máriapócsra. A RabócsiRingen két napos lesz a Drift Masters Európa Bajnokság 2. fordulója. A linken minden információt megtalálsz.

Kis kirándulással este nyolctól megnézheted, meghallgathatod Tündét ás Pilát a Záhonyi Akusztikus Esték műsorában a Dr. Béres József Emlékpark színpadán.

Debrecenben a hétvége egyik eseménye a Rózsa Utcafesztivál. Belvárosi pezsgés, gasztronómiai élvezetek – hirdetik a három napos rendezvényt, ahol a gyermeknek és a felnőtteknek is kínálnak szórakozást.
Felnőtteknek például az Éva Presszó akusztik műsorát.

Szombaton az Acapellart lép a Zene Sóstón szökőkútnál lévő színpadára este fél hétkor.

A naptár tréfája miatt idén egy napon kerül megrendezésre Nyíregyházán a Múzeumok Éjszakája a Jósa András Múzeumban és a Szent Iván-éj a Sóstói Múzeumfaluban. Utóbbi 21:30–kor kezdődik, és éjfél után ér véget. Többek között láthatod a Bagossy Brothers Company műsorát is, de nem marad el a tűzugrás sem. Szomorú aktualitás, hogy a Múzeumfaluban jövő év áprilisáig nem lesz több rendezvény. felújítás kezdődik július elsejétől, így talán az utolsó alkalom idén, hogy szétnézhess.

A Jósa András Múzeumban este hatkor kezdődnek a programok, amiből kiemelném a Lajkó Félix Duó és a Talamba műsorát.
A Kállay Gyűjtemény már délután öt órakor megnyitja kapuit. Bábszínház, koncertek és kiállítás vár a Múzeumok Éjszakáján.

Természetesen Debrecenben is megrendezik a Múzeumok Éjszakáját. Számos helyszínen várnak színpadi programok, és kiállítások. Itt is kiemelek néhány eseményt, az este nyolckor kezdődő Éva Presszó koncertet és az este tízkor kezdődő Szirtes Edina “Mókus” koncertet a Déri téren, de a MODEM is számos programmal várja a látogatókat.
A PASO, valamint I Am Soyuz koncertje és hogy a Talamba itt is látható, erősen ösztönöz egy debreceni kirándulásra. 🙂

Ajánlóm végén kicsit átlépünk a következő hétre. Szerdán a Beat-lesz műsorával folytatódik a Zene Sóstón sorozat a sóstói szökőkútnál. Találkozzunk akkor is este fél hétkor!

Artézis Trió Sóstón

Tegnap már szóba került a Zene Sóstón rendezvénysorozat, ami egyik kedvenc rendezvényem Sóstón (nem tudom, lesz-e másik rendezvény is, remélem).
Ma a harmadik fejezetéhez érkezik a sorozat, úgyhogy még épp időben megosztom a szombati koncert beszámolóját.
Az Artézis Trió várta a közönséget szombat késő délután a sóstói szökőkútnál. Ők is nagy kedvenceim de sajnos elég ritkán jutok hozzá ahhoz az élményhez, amit a koncertjeik jelentenek. Persze mindig telhetetlen vagyok, ha jó zenéről van szó, de a kora délutáni hétöznapi eseményekre kétlakiságom folytán nem igazán tudok eljutni. A Zene Sóstón üdítő kivétel a kezdést illetően, így ma este is ott leszek a szökőkútnál.
De ne szaladjunk ennyire előre.
Természetesen most is remek zenét hallhattunk. A trió olykor most is kvartetté alakult, ám az ének mikrofonnál Kallós Angelika helyett most Herczku Tünde állt. Egészen más énekhang, énekstílus, előadásmód, de számomra mindkettő szerethető. Szerencsére nem nekem kellett eldönteni, ki érkezzen negyedikként. 🙂
Ahogy tegnap a rezonátoros gitár vs Dobro gitárral voltam bajban (azóta utánanéztem), úgy ma azt a hangszert nem tudom megnevezni, amit Tünde használt a koncert során. Egy – szerintem – bambusznád cső, amiben zörgött valami. Azt hiszem, ennél szakszerűbb leírást is láttál már, mindenesetre a hangja nagyon tetszett. Látod majd néhány képen, ha klikkelsz az ittenire, és végiglapozod a fotóalbumomat.
Ma este fél héttől pedig a Long Dusty Road játszik a szökőkútnál, találkozzunk ott!
KLIKK

Blues a Szmogban

A hétvége tervezésem utolsó pillanatában, a programajánlóm megjelenése után találtam rá a plakátra a Szmog Pub oldalán, amely biztossá tette, hogy hétvégén nem maradok blues nélkül. Az egyébként nem túl eseménydús hétvége egyik fénypontja lett a péntek esti koncert.
Pilának igen sok, igen jó zenész barátja van, így mindig meglepetés, mit takar a Pila és Barátai felállás. Nagy örömömre péntek este Székely Peti és Jónás Tibi is csatlakozott Pilához, így remek szájharmonika és rezonátoros gitár játékot is hallhattunk.
Jó kis este volt.
Rezonátoros gitárt és valószínűleg Steel gitárt is hallhatsz holnap este Sóstón, ahol a Long Dusty Road játszik fél héttől a Zene Sóstón rendezvénysorozat keretében, majd pénteken a Záhonyi Akusztikus Estéken, július 5-én pedig Kisvárdán, a LeszFeszten találkozhatsz újra Pilával.
Most pedig jöjjenek a szmogos képek! Klikkelj az ittenire!
KLIKK

2018. 06. 17.

A koncertképeimből raktam most össze egy mozaikot, de ennél jóval több kép él bennem. Nemcsak Sóstó, a Múzeumfalu, vagy mondjuk Révfülöp, hanem az utcai találkozások képe is.
Már nem találkozhatunk többé az utcán, nem beszélgethetünk dalokról, tervekről.
Laci bácsi, nyugodj békében!

Ukulele Trió

Szerda délután az Ukulele Trió koncertjével indult az idei Zene Sóstón koncertsorozat.
Az ismert dallamok “kisgitáros” feldolgozásai nagy sikert arattak a szökőkút környékén összegyűlt nagyszámú hallgatóság körében,
A rendezvény fellépői minden szerdán és szombaton este fél héttől kapnak egy órás lehetőséget arra, hogy belopják magukat a hallgatóság szívébe.
Nagyon jó, hogy ismét zöld utat kapott ez a kezdeményezés, hogy helyi formációk megismertessék magukat, műsorukat a közönséggel. Én még mindig, rendületlenül bízom abban, hogy egyszer nagyobb szabású rendezvényeken is lehetőséghez jutnak az értékes helyi produkciók.
Fent, a linken találsz bővebb információt a következő műsorokról is. Ma este az Artézis Trió lép a szép zöld deszkákra Sóstón, a szökőkútnál. Találkozzunk fél hétkor ott!
Itt pedig a szerdai koncert képei. Klikkelj az itt lévőre!
KLIKK

Nyár van, nyár

Nagyon szeretem a kovászos uborkát, ahogy anyukám készíti, és gondolom, nem csak azért, mert ezen nőttem fel. 🙂
Közepes uborkák, két végük levágva, és egyik, majd rá merőlegesen másik végén majdnem végig bevágva. Ezeket szépen egy kb. 2 literes üvegbe egymás mellé állítva, úgy, hogy előtte friss kaprot teszünk az üveg aljába. Pár fokhagyma gerezd, kapor a tetejére, majd jöhet a só és a kenyér. Ja, és langyos vízzel felönteni. Aztán kistányér a tetejére, és már teheted is ki az erkélyre.
Ha ma összerakod, hétvégére el is készülhet, aztán mehet a hűtőbe.

Ennyit az uborkaszezonról, most azért néhány egyéb programot is ajánlok.
Tegnap megnyílt a a Sóstói Piac, és idén ezzel egy időben piaci nap esténként egy-egy helyi zenei formáció műsora is igyekszik megállítani az üdülőhelyre látogatókat.

Tegnap este az Ukulele Trió nyitotta a sort,

szombaton az Artézis Trió következik, jövő szerdán pedig a Long Dusty Road. Na az is nagy buli lesz.

Ha megnézed a Zene Sóstón oldalt, láthatod, hogy ebben a hónapban minden szerdán és szombaton érdemes lesz arra járni este fél hét körül.

Szombaton egyébként egy másik érdekes esemény is lesz Nyíregyházán. Ismét lehetőséged lesz belelátni a hennafestés rejtelmeibe, sőt, akár festéssel a testeden is távozhatsz a Luther Teaházból, ahol déltől este nyolcig tart a Hennafestés a Luther Teaházban című rendezvény.
Erről nyilván nincs képem, így az ajánlást a képpel mindössze a festés szó köti össze. 🙂
A linken azonban találsz az előző rendezvényen készült képeket.

Tervezgetés

Nagyon repül az idő, olyan, mintha még csak most láttam volna meg a LeszFeszt fellépőinek listáját, és már mindjárt el is kezdődik. Ideje hát valamiféle tervet készítenem, mert az már biztos, hogy az állandó kedvencek koncertjeire is kihívás lesz eljutni, és hol vannak még a felfedezettek?
Azt gondolom, hogy ha átfutod az említett listát kapásból felsorolsz legalább tíz olyan formációt, amit biztosan a listámon tudsz. Most tehát én nem velük kezdem. 🙂
Úgy nyolc éve nagyjából ilyentájt volt a Múzeumok Éjszakája Nyíregyházán is. Akkor még volt a JAM falain kívül is színpad, ahol igen színvonalas produkciók mentek. Én például ámulva figyeltem a Besh o droM koncertjét, majd hosszú ideig kutattam Barcza Gergely különleges hangszere, az EWI után.
Felejthetetlen élményt szereztek azon az estén, és – bár nem tudom pontosan, ki tagja még jelenleg a formációnak -, mindenképpen szeretnék velük újra találkozni. Egy ideje nem nagyon linklelek videomegosztós tartalmat, mert bizonytalan a tartalom megmaradása manapság, most mégis megteszem, hogy lásd, miről is beszéltem eddig. Ez nagyjából az a felállás, az a hangulat, amibe én annak idején belefutottam. Íme.
Az idei LeszFeszten péntek este találkozhatsz velük.

Elefánt a könyvhéten

A 89. Ünnepi Könyvhét eseményei zajlottak Nyíregyháza főterén is a hétvégén. A három napból nekem szombat estefelé sikerült odaérnem az Elefánt zárókoncertjére.
Meglepően sokan voltak már a gyülekezéskor is, a koncert kezdetére pedig teljesen megtelt a könyvsátor és a téren is sokan élvezték a közel másfél órás koncertet.
Az Elefánt egyébként a LeszFeszt nyitó napján ismét megyénkbe látogat. A linken találsz erről bővebbet, a lenti képre klikkelve pedig a szombati koncert pillanataiba nézhetsz bele.
KLIKK

Egy élmény volt

A szombat délelőttömet a Sóstói erdőben töltöttem. Közel ezer ember érkezett ide reggel, hogy részt vegyen a II. Decathlon Élménypróbán.
Én természetesen nem versenyzőként indultam, de a pálya közepe táján már gondolkodtam rajta, hogy nevezni kellett volna, hiszen fényképezve én is végigmentem a pályán.
A múlt évihez hasonlóan idén is remek volt a hangulat, mosolygós emberek mászták az akadályokat, cipelték a vizes flakonokat, igyekeztek kikászálódni a hálóból, és futottak be végül a célba.
A képeket már letölthetően megtalálod az esemény oldalán is, de jöjjenek az élményképek nálam is! 🙂 Klikkelj az ittenire!
KLIKK