TOP TV 2/2

Nem emlékszem, hogy valaha kezdtem-e videóval a bejegyzést, most ez is eljött. Ez azért is fontos, hogy tudd követni a történéseket.
A levélből a klip félremagyarázást idézem, emlékeztetőül: 1995-öt írunk.
Ja, és néhány dolog megértésében – például, hogy mi az előzménye ennek az írásnak – segít az előző rész elolvasása. 😉

…”De lássuk a történetet Rideg Sándor után szabadon…
A bakterház összedőlt, a Szabó bakter nyugdíjba ment, és már csak a kaszálásban leli örömét (közben persze CSOKI-barnára sül).
A Banya krumplit hámoz, mert a szilvásgombócot már mindenki nagyon utálja.
Regős Bendegúz, a tehénpásztor felcseperedett, az oktatási reform kegyeltjeként kerítés- és oszlopfestő szakmát tanult. Szegények lévén a szülői házból csak néhány, életre szóló intelmet hozott magával (pl. “Javulj meg Bendegúz, amíg szépen vagy, mert meglátod, előbb-utóbb elvisz téged az ördög…” *).
A tandíjat tehát magának kellett előteremtenie. Elkezdett hát utazásokat szervezni. Ázsiába, Afrikába már bármelyik, csődbejutott utazási iroda képes eljuttatni vendégeit, így valami jobbat kellett kitalálnia. Miután imádta a Tátrai Band zenéjét, az ötletet is innen merítette.
Utazásokat szervezett az ismeretlenbe, melyhez jegyárusítónak megszerezte a Magyar Államvasutakat is.
Hirdetéseit kifestőkönyvekben jelentette meg, ezzel is szakmáját gyakorolta. Utazásai nagyon népszerűek voltak, rengetegen jelentkeztek, ami nem is csoda, hiszen rendkívüli programokat ajánlott:
Például részvételt a Tátrai Band koncertjén, vagy üzemlátogatást a TOP TV-ben, hogy csak a fontosabbakat említsem…
A TOP TV-ben meglepetésként CSOKlevő versenyt rendeztek tiszteletükre.
A győztes Buza Sanyi által dedikált Szulák Andi kazettát kapott, melyről Csiszár Apukám Westelefonon értesítette, és szombat éjszaka az Álomgyár Bt. kézbesítette. A közönség szavazatokat telefonon lehetett leadni, 203-8000 az igen, 203-8001 a nem (ez honnan jutott eszébe?).
A vesztesek további edzéseken vehettek részt, ahol is az A’la carte műsor keretében klipenként legalább egy CSOKI-t kellett elfogyasztaniuk.
Az utazáshoz tartozott még egy végtelen (fekvő nyolcas) rajzoló verseny is az úticél meghatározásához. Az úticél egyébként egyedi, személyenként más és más, meghatározása a következőképpen történik: a gépkocsivezető mindenkitől megkérdezi, ismerős-e itt. Aki nemmel válaszol, megérkezett, kiszállhat…
Hát itt keverődött le a klip vasárnap”…

…én pedig ezzel nyertem egy Tátrai Band CD-t.
Néha megéri bolondnak lenni. 😀