Ennyi

…de a történet folytatódik. 🙂


Arculatváltás :)


El vagyunk kényeztetve

Túl azon, hogy napok óta olyan az időjárás, hogy az ember legszívesebben világgá menne, az esték a karácsony magasztos hangulatán túl is hozzák a meglepetéseket.
Tegnap beszámoltam az évet záró Szüret Utcza koncertről, de volt Óperentzia a Romkertben, és – bár már a tizenkilencediknél tart – részt vettem életem első Mesés Keletén.
Különleges este volt. Sok zenekar, és rengeteg néző. A fellépők közül a Makrohangot ismertem, és már ez is elég volt ahhoz, hogy ott legyek, azonban a többi fellépő sem okozott csalódást. Remek este volt, és ismét sikerült találni pár olyan zenekart, akikre érdemes lesz odafigyelnem.
A képek nagy része már megjelent a Romkert facebook oldalán, az ittenire klikkelve azonban a teljes albumot láthatod. Ezzel az idei év koncertbeszámolói be is fejeződtek, bár van még egy tartozásom, ami minden bizonnyal átcsúszik a következő évre.
KLIKK


Évzáró

A tegnap esti egy olyan koncert volt, amilyenről álmodik az ember.
Meg mondjuk az előzményeket ismerve vártam is.
A hely teljesen rendben volt, a fogadó zene, és hangulat is kitűnő, sok kedves barát, és ismerős, két remek zenekar, és pazar hangosítás.
Már délután edzettem kicsit Szabó Gábor zenéjével, és a Mr. Thomsonnal, ami nagy kedvencem a Szüret Utczától.
Mondhatom, megszokhattuk már, hogy a Szüret Utcza koncert nem egyszerű “felmegyünkaszínpadraésjátszunk” dolog. Most is igényes, és kiváló zenét játszó csapat vezette fel koncertjüket. A Gabor Szabo Memorial Band kiváló zenészek csodás csoportja, akik harmadik éve játszanak együtt, mégis hosszú évek összeszokottsága jellemzi előadásukat. De valaki mondja meg, mi volt az a dal, amire én azt mondtam, Norvég erdő, Pila pedig azt, hogy nem. És persze neki volt igaza. A Shazamnak hiába dúdolom. 🙂

Aztán jött a Szüret Utcza. Gyorsan az elején elmondom, nehogy elfelejtsem, hogy Pál Misi hangosítása minőségi volt, bár ez nem meglepő, hiszen tőle is megszokott az igényes munka.
Szóval Szüret Utcza. Ez egy fantasztikus csapat. Ahányszor hallom őket, mindig rácsodálkozom.
Igyekszem képben lenni a zenéjükkel, de a koncert azért mindig más. Varázsa van, ha jó. A szabad játék, az egymásra figyelés, a másik szólójának elismerése, egyáltalán a zenésztársak tisztelete mind olyan erény, ami kell ahhoz, hogy a tegnapihoz hasonló koncert születhessen.
Én igazi elismerésnek tekintem azt, mikor az előző zenekar kiváló basszistája a fal mellett a padlón ülve élvezi, tapsolja végig az előadást.
Igazi meglepetés volt Kindrusz Mesi megjelenése a színpadon. Nagyon régen (augusztusban :)) hallottam énekelni, és hiányzott már. Csodálatos blues-ok és szerelmes dalok hangzottak el, és nagyon jó volt ilyen felszabadultnak látni Mesit.
Azt hiszem elfogytak a jó szinonímái a szótáramból, pedig lenne még sok szép dolog, amit írhatnék. Most mégis egy kép jön. Azért ez, mert Peti ült olyan fényben, ami még határeset volt a gépemnek. Nincs is több kép.
Köszönöm ezt a remek estét mindenkinek, akinek része volt benne. Jó pihenést a zenekarnak, és majd sok jó zenét még nekünk. 😉


Újabb kincsek

Fantasztikus csemegékkel gyarapodott a gyűjteményem. Az SBB albumból például ezen kívül csak 999 van a világon. 🙂


Műhó

Engem csöppet sem zavar, hogy 10 fok van karácsonykor, és gondolom, ezt a hóembert sem.


Bejglilejáró

Avagy karácsonyesték a Romkertben.
Kicsit szokatlan lehet, hogy pont ma jelentkezem programajánlóval, de úgy gondolom, vannak, akik szívesen mozdulnak ki kicsit ezeken a napokon, estéken is.
Ma este kilenc után a Romkertben koncertezik az Óperentzia. Azt gondolom, jól fog esni kis varázslat, kis ritmusváltás.
És ha már a varázslatnál tartunk, másnap este héttől a Mesés Kelet rendezvényre vár a Romkert. Fellépők: Stangel, Makrohang, Ken Licks Barbie, Now In Technicolor, Kuplung Klán
27-én legnagyobb sajnálatomra ki kell hagynom a Jurij és a Made In China, koncertjét a Romkertben, mert ezen az estén a a régen hallott Szüret Utcza vár az X-Caféban.
Ez a hét rövid programajánlója.


Boldog Karácsonyt!


Werk

A kép a Revival L.D.B.T. karácsonyi videójának felvétele közben készült.
Boldog karácsonyt lányok!


Talált kép

Nagy tanácstalanságomban ezt a képet választottam ki véletlenül mára.
Sok mindent el lehetne mondani a képről, még többet belemagyarázni, de most nem teszem. 🙂


Naplemente


Tavasz :)


Keleti blokk

Pár napja kezembe került egy régi kedvenc lemezem. Igazi bakelit. Nyomban meg is osztottam egy klippet a társasági oldalon. Aztán másnap egy másik kedvencem klippjét, majd ma egy harmadikét.
A közös bennük, hogy mindegyikük zenéjével a hetvenes években találkoztam először, és eléggé meghatározóak lettek zenei ízlésem, valamint elvárásaim terén. Ami még közös, hogy valamennyien az akkori keleti blokk országaihoz tartoznak.
Kassai kirándulásaimkor mindig benéztem a helyi hanglemezboltba, mert a remek magyar jazz albumokon kívül csábítottak a Colegium Musicum lemezei is. Itt sokkal kedvezőbb volt az ár, és nagyobb a választék.
Aztán egyszer Romániából hazaérkező barátomtól egy Phoenix albumot kaptam, és eggyel bővült azon zenekarok száma, akiket szívesen hallgattam. Most újta rákerestem a formációra, és azt hiszem, szerzek még zenét tőlük.
Ezekről az évekről énekelt sokat Cseh Tamás, és ha már eszembe jutott a Krakkói gyors, ami szinte szó szerint írja le egy lengyelországi kirándulásomat, nem maradhat ki a sorból az SBB, és a 65 zlotyért vásárolt bakelitek.
Pár napja kaptam két SBB albumot, egy DVD és egy CD, amelyek nagyon remek zenéket tartalmaznak, és érdekességük, hogy a zenekarban Németh Gábor dobol.
Persze az időszaknak vannak fantasztikus magyar zenekarai is, de erről majd máskor.


Nyírbátor


Esti fények


Teles

Vasárnap reggel nagyjából ez a közlekedési stílus volt a nyerő. 🙂


Állatbarát karácsony

Úgy tűnik, ma ismét archív kép következik. Valahogyan elkerülte a figyelmemet, hogy az Állatbarát Alapítvány szombatra, tegnapra hirdette meg az Állatok Karácsonya rendezvényt. Annál is inkább bosszant a dolog, mert ez egy hagyományos rendezvény, és mindig remek hangulatú, hiszen egy csomó olyan ember jön össze, aki segíteni akar valahogy.
Ahogy olvastam, idén is így történt, és rengeteg ajándék gyűlt össze a fa alatt. Sajnálom, hogy nem voltam ott.


A visszatérés

Közeleg a Szüret Utcza nyíregyházi koncertjének ideje, amin mindenképpen ott szeretnék lenni. Úgy gondoltam, előtte mindenképpen szét kellene nézni, történt-e valami változás a koncerthelyszínen a korábbiakhoz képest. Erre legjobb alkalomnak az Intim Torna Illegal koncertje tűnt.
Igen jól sikerült időzíteni, mert a koncert kezdete előtt nem sokkal érkeztünk. Nagy örömömre működött a szellőző, és a pultnál is hamar lehetett italhoz jutni. Igaz, nem volt hatalmas a tömeg sem.
A koncert rendkívül pördős volt, jó hangosítással, koncertnézőként jó fényekkel. Szóval jó döntés volt ott lenni. Nem vittem fényképezőgépet, de a koncerten egészen biztosan készültek jó képek. Az én illusztrációm egy korábbi koncertjük egy pillanata.


Csendes hétvége

Majdnem sikerült kicsúsznom az időből, de az utolsó pillanatban még olvashatod az eheti ajánlómat.
Ma este a Romkertben folytatódik a múlt hétvégén már bevált több zenekar egy este program. A Walton Academy kezd majd fél kilec tájban, majd a Pills for Side-Effects és a Lost In Capital következik a Dryvia előtt.
Az X-Cafe az Intim Torna Illegal-lal csábítja a koncertlátogatókat. Lehet, hogy rászánom magam az X-be visszatérésre.
Aki a szombaton az X-Cafe-ban elmaradó Paddy And The Rats miatt bánkódik, és pénteken hajlandó 50 kilométert utazni, Debrecenben, a Roncsbárban hallhatja őket. Nekem nagyon bejött a hely februárban.

Szombatra nem sok dolgot találtam, a délelőttre, az erdei tornapályára hirdetett Madárkarácsony azonban megéri a szabadban töltött időt.
Múlt évben ott voltam, jó szívvel ajánlom. Remek társaság, hasznos tevékenység, és friss levegő. Idén nekem más programom van ebben az időpontban, de egy múlt évi képpel igyekszem kedvet csinálni hozzá.


Fürt

…és még mindig Bujtos.