Laza VIDOR nap

A cím természetesen a mai nap terveit jelöli. A tegnapi napról ha három mondatot kellene írni, ezek lennének:
– Egy délután a Városalapítók szobránál.
– Érdekes bábszínház.
– Végre felpörgött a nagyszínpad.
Persze nem úszod meg ennyivel. 🙂
A Borzalom zenekar nem szerepelt a megtekintendők között, de szerencsére kicsivel korábban érkeztünk a Városalapítók szobrához, mint terveztük. A parkolóban ismerős hang szállt felénk. Vajon hol énekelhet Mesi? – kérdeztem, és kicsit sietősebbre vettem lépteimet. Kellemes meglepetésként a Városalapítók szobránál lévő fellépést lemondta a Borzalom, így a Melounge duo szerzett kellemes meglepetést a VIDOR látogatóinak.

Azt gondolom, a leghangulatosabb VIDOR helyszín a Városalapítók szobrának környéke. Körbe lehet ülni a teret, a szobrot, de van hely a rohangászó gyerekeknek, és nem igazán téved be ide jármű (bár a polgárőrök megpróbálták szombaton).
Ebben a környezetben a másodikként fellépő Pila Acoustic is megérdemelt sikert aratott.

A Pila koncertet követően ideje volt szétnézni a VIDOR többi helyszínén is. A főtéren mindjárt egy érdekes színi előadásba csöppentünk. Az egyházi témájú történet meglehetősen érdekes feldolgozását igen sokan szemlélték. Ezek a produkciók sajnos csak egyszer játszódnak a VIDOR alatt, pedig ezt most szívesen megnéztem volna elejétől végéig.

Néhány artista fotó elkészítése után visszatértünk a Városalapítók szobrához, hogy megnézzük a Melounge duo és a Pila Acoustic második előadását.

Nagy várakozás előzte meg részemről a nagyszínpad produkcióját. A Kerekes Band harmadszor volt a VIDOR vendége, és végre szabadtéren is játszhattak. Fergeteges műsoruknak köszönhetően a nagyszínpadot is elérte az igazi VIDOR hangulat. Eddig ez volt az első este, hogy végig maradtam. Remélem, lesz még ilyen.

Ahogy a hétfői VIDOR programot elnézegetem, lesz kis időm a hétvége képeinek rendezésére.
A délutáni programból igazán csak az Artézis Trió koncertjét tudom kiemelni, este a nagyszínpadon pedig egy nagyon érdekes formáció lép fel. Malek Andrea és a Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band. Nem is sikerült semmilyen felvételt találnom a videomegosztón. Balogh Kálmán zenekara azonban garancia arra, hogy nem sülhet ki rossz a produkcióból. Legalábbis remélem.

One Reply to “Laza VIDOR nap”

Comments are closed for this post.