Kiváncsi kedd

…és kétségkívül ellentmondásos hétfő.
Ez a nap úgy fog majd megjelenni a VIDOR történeteimben, mintha szinte semmi sem történt volna. Néhány kép, nem is a legsikeresebbek.
Mindkét délutáni Artézis koncert nagyon jó volt, de a show-t kétség kívül a pénzszállítót játszó Ford combi hölgyvezetője vitte el, aki szinte beletolatott a zenekarba, és hosszas unszolás után volt csak hajlandó két méterrel arrébb állni. A manővereit nézve kétségeim támadtak, hogy egyáltalán jogosítványa van-e? Nem hiszem, hogy a város költségvetése nem bírná el, hogy 5 napig kiessen 4 db fizető parkoló bevétele. De ez évek óta kérdés már…
Visszatérve az Artézis zenéjéhez már korábbi koncertjüknél meg kellett volna említenem Kallós Angelika énekét. Fantasztikus, új színfoltot visz az Artézis eleve nem szürke zenéjébe.

További műsorokat keresgélve futottunk bele a Művészeti Szakközépiskola fúvósaiba, ekkor készült ez a kép.

Most pedig jöjjön az, ami miatt ellentmondásossá nyilvánítottam a hétfőt.
Kétség nem fér hozzá, hogy Malek Andrea rendkívüli ének adottságokkal rendelkezik, és ahhoz sem, hogy Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band-je az egyik legjobb a maga műfajában. Ezt bizonyítja – ha más nem – a korábbi VIDOR fellépésük sikere is. Mégis, vagy talán pont ezért én szerencsésebbnek tartottam volna két önálló produkcióban megmutatni őket. A nézőszám így is garantálva lett volna, és két teljes produkciót kapunk. Idő lett volna rá.
Így vegyesen nekem felpörgés, megtörés, felpörgés, megtörés volt. Igazán nem tudott kibontakozni a kiváló zenekar, kísérőnek pedig kicsit nagy luxus ez a formáció. Szándékosan végig maradtam, nem az első 15 perc alapján mondom – szubjektív – véleményemet.

Ennyit a hétfőről, nézzük, mire számíthatunk ma?

Ovibuli a Mustárházban. Hajdú Ágota neve évek óta egybefonódik nemcsak a VIDOR Fesztivállal, hanem különböző gyermek műsorokkal, foglalkozásokkal. A Dió Trió most a Mustárházba látogat délelőtt 10 órakor.
Nyilván sokan emlékeznek még múlt évről a házasságkötő előtti két ütősre. A csoda megismétlődik. Az Organic fél négytől és negyed hattól látható, hallható a Városalapítók szobránál.
A minap a Borzalom helyett a Melounge Duó játszott. Hátha ez a csoda is megismétlődik. Mindenesetre ott leszek a szarkofág üzletház előtt négykor.
Komoly érdeklődés kísérte a Bencs villában a francia sanzonesteket. A műfaj kedvelőit fél ötkor várják az üzletház mellé.
Ami pedig kíváncsivá tesz, az ismét a nagyszínpad műsora. Egész estére a Söndörgő koncertje az ajánlat. Újra egy meglátjuk kategória.

One Reply to “Kiváncsi kedd”

Comments are closed for this post.