Dobszerda

Előtte azonban meglepetéskedd.
Kezdem mindjárt azzal, amit ma délutánra is ajánlani akartam, az Organic. Nem tudom, ma valóban ők lesznek-e a fellépők, tegnap nem ők voltak, így nem biztos, hogy aktuális a cím.
Ennek és egyéb változásoknak kapcsán, meg úgy általában azt gondolom, jó lett volna (jó lenne) egy információs pont a fesztivál helyszínére. Én ugyan szívesen elmondom, amit tudok a városunkba látogatóknak, de mint látszik, olykor híján vagyok az információnak.
És ha már pont. Úgy gondolom, a VIDOR szellemével nem összeegyeztethető a politika, Nincs helye agresszív, elvakult pártkatonák kitelepítésének, bármelyik pártról legyen is szó.
Hárítás tegnap letámadás után:
– Ne haragudjon, VIDOR Fesztivál van.
– Nem, választás van, nyíregyházi ön?
Erre annyit tudtam mondani, szégyellje magát…

Ettől az affértól eltekintve csendesen telt a délután, talán túl csendesen is…
Kellemes gitárjáték…

…francia sanzonok…

…a megszokott, és várt arcok új jelmezben, és a bohócok hiánya…

…egy rövid utcabál…

…és a nagyszínpadon egy fergeteges Söndörgő koncert.

A mai ajánlómat egy remélhetően zeneileg érdekes, és látványilag különleges produkcióval kezdem. ez pedig a Payé. 17 és 18 órakor a Városalapítók szobránál.
A tegnapi nap után fokozottan és ismét ajánlom az Organic fellépését – már ha ma tényleg ők lesznek – 16 órakor, és 17:30-kor a szarkofág üzletház melletti autóforgalmas sétálóutcarészben. Talán ma oldalt állnak meg a pénzszállítók.
A nagyszínpad mára is egy fellépőt ígér, ráadásul nyíregyházi zenepart. A Folkfusion Band a programfüzet képe szerint komoly személycseréken ment keresztül, érdeklődve várom az estét.

One Reply to “Dobszerda”

Comments are closed for this post.