Vasárnap a VIDOR-on

De előbb ma is pár szó és kép szombatról.
Essünk túl mindjárt a tegnapi mérgelődésen, remélve, hogy egyszeri eset volt.
Utcaköve, Városalapítók szobra, három zenekar, amiből számomra egy a kiválasztott, aki hallotta, tudja miért. Kiírva 15:30-ra, játszik 17:20-tól. Úgy, hogy mindhárom zenekar a helyszínen van. Ez így nem fair a szervezőktől főleg azért, mert Szerk.: Linkelt információ alapján megkövetem a szervezőket. ég és föld volt a különbség a három formáció között.
Többszöri helyszínről menekülés után mégis sikerült kivárnom az Artézis Trió műsorát, és most sem csalódtam.

Idén is visszatértek a fesztiválra az élő szobrok, és a – bár nem teljesen fedi a képet – bohócok, de azt gondolom, van még szabad hely, amit be lehetne tölteni mondjuk helyi zenekarokkal, vannak bőven a jelenlegieknél jóval magasabb szinten lévők is.

És persze ez évben is vannak meglepetés produkciók, – már ha a műsor összekeverését nem tekintem meglepetésnek -, amelyek tudnak tömeget megállítani, és hangulatot teremteni. Az Easter Eagles Linedance Club tagjainak ez tegnap is sikerült.

Az esti első nagyszínpados fellépő, a Fonó kapcsán eszembe jutott, hogy attól, hogy átlépjük az ország jelenlegi határait, az még nem világzene, de a közönség láthatóan szívesen fogadta a mesélős, anekdótázgatós, zenélgetős műsort.

A lendületet az este második fellépője, a portugál Toques do Caramulo hozta.

A vasárnappal sajnos visszatér egy korábbi szokás, miszerint csak egy fellépő van a nagyszínpadon. Igaz, ez a Kerekes Band, akiknek már szinte bérletük van a VIDOR-ra, így nagyon nem nyúlhatnak mellé a szervezők. Legutóbb pár hónapja Mádon hallottam őket, és én is ajánlom a mai estét.
Meg persze a délutánt is, mert a Városalapítók szobránál ma kétszer is látható, hallható Tünde, Pila, Bubu, azaz a Pila Acoustic. Biztosíthatlak, fantasztikus lesz a hangulat.

One Reply to “Vasárnap a VIDOR-on”

Comments are closed for this post.