Új kenyér, új ajánló

A Zempléni Fesztivál keretében szólal meg ma este Sárospatakon a Magyar Királyok Udvarainak zenéje a Mandel Quartet előadásában.

Különleges élményt ígér az Éjszaka az Agórában című rendezvény Debrecenben. Mondjuk az Agóra minden rendezvénye különleges, maga a hely is.

Filmvetítések a Móricz Kertben.
Csütörtök este Gothár Péter: Megáll az idő című alkotását nézheted meg. Jó pár éve Nyíregyházán, a jósavárosi iskolában, az előtérben vetítették. Abban az időben ez olyasmi volt, mint ma kockás ingben menni. Iskolai székeken ültünk, mögöttünk a mozigép berregett, és a filmszalagok cseréjénél megvártuk, míg visszatekerik a filmet. Lehet, hogy most újra megnézem.
Péntek este pedig Bacsó Péter: A tanú című ma is aktuális filmjét vetítik ugyanitt.

Személy szerint nagyon vágyom a VAN zenekar koncertjére, amely Derecske főterén szólal majd meg pénteken, de sajnos ez most kimarad.

Szombat délelőtt Tokajba látogatok, ahol az augusztus 20-i városi ünnepség keretében a Világörökségi Bormúzeumban 11:00 órától Mészáros Attila magángyűjteményéből rendezett „Szépanyám szőtte, dédanyám varrta, nagyanyám hímezte, és mind viselte” című kiállítást is megtekintheted.

Újfehértó is egész napos rendezvénnyel készül augusztus 20-ra. Szent István Napi Sokadalom, XIV. Lovastalálkozó, és XIV. Fogathajtó verseny a rendezvény, melynek egyik érdekessége hogy az a The Biebers is színpadra lép, akik nagyszínpadosok lesznek két hét múlva a VIDOR Fesztiválon.

Ha mégis inkább gumicsikorgásra, gokartok hangjára vágynál, irány a Rabócsiring, ahol az Amatőr Gokart Bajnokság V. Futama kerül megrendezésre szombaton.

Innen már csak egy ugrás Máriapócs főtere, ahol ugyancsak egész napos ünnepi program vár, este nyolctól pedig a Múzeum Rock Band ad koncertet.

Évek óta a Nyírpazonyi Új Kenyér Fesztivál volt az augusztus 20-i programom, idén is számos érdekességet kínálnak egész nap. Nem tudom kijutok-e legalább a Rosszcsont Kutyakiképző Iskola bemutatójára, de a KFT koncertjét biztosan nem látom a nyíregyházi események miatt.

A Móricz Kertben Monox és a Barátok zenélnek. Ez egy igencsak érdekes koncert lehet, valahogy össze kell egyeztetnem a Kossuth tér eseményeivel. Azt gondolom, megér majd egy futást este nyolc után.

Szóval 20:30-ra kell a Kossuth térre érnem, így hát jó eséllyel a kezdésre fogok beesni a Folkfusion Band Live Szimfonik koncertjére. Röviden írtam már erről pár napja.

A különleges programot követően a Tram-Buli’n zenekar csinál utcabált a tűzijáték alá, mellé, után.

Vasárnap délután öttől Virág, ének címmel Herczku Ágnes, Nikola Parov és a Custos Consort műsorát láthatod a füzérradványi Károlyi Kastélyban. A program a Zempléni Fesztivál egyik eseménye.

Ez sem lesz egy hanyattdőlős hétvége. 🙂