Szent Erzsébet Ünnep

Múlt vasárnapra időutazós programot terveztünk, és erre a Sárospataki Szent Erzsébet Ünnep a múlt évi Ostromhétvége tapasztalatai alapján épp megfelelőnek tűnt. Induláskor még úgy nézett ki, az időjárás is kedvező lesz, később azonban megérkezett az eső. Ez azonban csöppet sem vette el a kedvünket, és most azt mondom, jó döntés volt maradni a felvonulás végéig.
A lovagi küzdelmekre, bemutatókra érkeztünk a Vízikapuhoz. Számos hagyományőrző csoport mutatkozott be. Fegyveres, íjász és lovas bemutatót is láthattunk.
A kirakodó vásár területén a gyólyalábas csoport szórakoztatta a nagyszámú közönséget, majd a zászlóforgatók műsora következett.
Kis ebédszünetet tartottunk, és mire visszaértünk a várba, már gyülekeztek a csoportok a kosztümös felvonuláshoz. Az igencsak látványos menet végigvonult a város utcáin, majd jó egy óra elteltével visszatértek a táborhelyükre.
Nem sokkal délután öt óra előtt indultunk haza kicsit elázva, de egy kiválóan megszervezett és megvalósított rendezvény élményeivel gazdagodva.
Elég nagyszámú képet találsz az itt következő fotóalbumban, de hidd el, ez egy elég kemény válogatás eredménye. Azt gondolom, nem csak az 500 forintos hátoldalán érdemes nézegetni a Sárospataki Rákóczi-várat, hanem a leendő eseményeket figyelemmel kísérve ellátogatni oda.
Most pedig klikkelj az itteni fotóra, hátha képeim kedvet csinálnak a látogatáshoz.
KLIKK