Korál 40

A múlt évi remek hétvége után nagyon figyeltem az idei Jazz-Blues Jamboree híreit, mert úgy gondoltam, idén is érdemes lesz egy hétvégét Hajdúböszörményben tölteni.
Nos, az esemény múlt hétvégén zajlott, és valóban érdemes volt ott tölteni az időt.
A szervezés a múlt évihez hasonlóan jó volt. Bár kevesebb volt a fellépő, a zenei kínálat most is igényes volt, és külön tetszett, hogy a polgármester is szemmel láthatóan kedvelte (és nem uralta) a rendezvényt. Erre majd a második beszámolómban visszatérek. Most azonban a pénteki nap történései következnek.
Jó időben sikerült Hajdúböszörménybe érnem, így volt kis pihenőidőm is. Üldögéltem a hűvösben egy pohár sörrel, és nem csináltam semmit. Jó volt. 🙂
Aztán kezdődött a Korál beállása, és úgy gondoltam, készítek pár nappali képet is, ki tudja. Jó döntés volt. Az esti színpadvilágítás ugyanis jórészt Fecóra koncentrálódott, persze azért sikerült néhány jó pillanatot elkapnom.
A Korál jelenlegi hivatalos felállása mellett mindenképpen meg kell említenem a gitáros-vokalista Kiss Zoltánt is, aki Fecóéhoz hasonló hangfekvésű énekével jelentősen hozzájárult a koncert sikeréhez.
Általában nagyon óvatosan viszonyulok a régi nagy zenészek visszatéréséhez, de ez a koncert valóban remek volt, jól összeállított műsor, felkészült zenészek, gondosan beállított hangzás.
A koncert képeit, és néhány, a városközpontról készültet is a most következő albumban találod. Klikkelj az itt lévőre!
KLIKK

One Reply to “Korál 40”

  • […] Ígértem tegnap, hogy mondok még néhány szót a polgármester és a rendezvény kapcsolatáról. Nyilvánvaló, hogy a város támogat egy ilyen rendezvényt. Nagyon szimpatikus volt az, hogy mindkét nap pár pillanatra (nem többre) megjelent a polgármester a színpadon pár elismerő szóra. Az pedig, ahogy Tibusz megkapta a város elismerő oklevelét, nagyon emberi, megható volt. Elismerésem a gesztusért. …és most a koncertről. Nem tudom, mikor hallottam ilyen jót. Fantasztikus zene, nagyon nagyon nagyon profi zenészek, az egyetlen technikai bakival is kiemelkedő hangosítás, és ezen a koncerten a fénytechnika is nagyon rendben volt. Köszönöm az élményt az előadóknak, a szervezőknek és a technikusoknak is. Igyekeztem visszafogni magam fényképezés terén, de így is jócskán vannak képek az albumban. Klikkelj az ittenire, és nézegesd! […]

Comments are closed for this post.