Hello

Hello Nyíregyháza!
Mit jelent, ha ezt hallod? Jelentheti egy vendég megérkezését, vagy a hazatérést.
Sokszor eszembe jut, mikor estefelé begördül az autó a városba. Jó hazatérni, jó itthon.
Azonban jelent egy rendezvényt is, aminek sok köze kellene, hogy legyen a lokálpatriótasághoz, a büszkeséghez, hogy nyíregyháziak vagyunk, hogy felvállaljuk, terjesztjük értékeinket. Vendégcsalogatónak kellene lennie, és így év kezdetén sokat kellene tennie azért, hogy az éppen nálunk járók visszavágyjanak szép városunkba.
Talán azért, mert így gondolom, döbbentem meg nagyon, mikor megláttam a Helló Nyíregyháza (így ó-val) rendezvény plakátját. Valamilyen – számomra érthetetlen – oknál fogva a rendezvény fellépői között nyoma nincs a helyi csoportoknak. A húzó név – Zséda – mellett pár éppen divatos csillag neve virít a plakáton.
Mondhatnád – és igazad lenne -, az évek óta Nyíregyházán működő előadók akkor is színpadon lesznek, mikor a napi sztárokat már mindenki elfelejtette, őket akkor is elő lehet kapni, ezt azonban nem tartom elegendő indoknak.
Azt gondolom, egy városi rendezvénynek igenis kötelessége befogadni, egy ilyen platformon is fellépési lehetőséget biztosítva az arra érdemes helyi művészeknek.
A színpadi tevékenységek mellett persze biztosan lesz számos érdekes esemény ezen a pénteki munkanapon (tudom, ezt már múlt évben kibeszéltük), de a műsor akkor is hagy kis keserű ízt.
Nyíregyházát szeretőként ehhez én annyit tehetek, hogy itt, most felsorolom a résztvevőket, linkelve munkásságuk egy-egy darabkáját, és bízom benne, hogy nem ez lesz az idei programszervezési trend városunkban.
Képként pedig egy múlt évit teszek az írás végére, mikor még figyeltek arra, hogy Nyíregyházán is létezik zenei élet. Nem is akármilyen.
Fellépők tehát: HoneyBeast, Éliás Gyula Jr., Kocsis Tibor, Zséda.
A kép pedig legyen rejtvény. 😉

One Reply to “Hello”

Comments are closed for this post.