Ez is, az is

Vagyis hétvégi programajánló.
Vitathatatlan, hogy a makrohang kezdi legkorábban a hétvégét. Péntek 0 órakor PC ON, és hallgasd hajnalig a makrohangot a Tilos Rádióban.
Napközben a már említett Helló Nyíregyháza rendezvény tölti meg a belvárost.
Kora este, ha kicsit eltávolodnál a város zajától, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Nyíregyházi Csoportja szervez erdei kirándulást „Fülemülék éjszakája” címmel. További információkat a linken találsz.
A helyi zenekarok ezen a hétvégén is aktívak lesznek, még ha nem is a központi rendezvényen.
A Chloé-ban Oláh Ibolya és a Karmapirin ad akusztikus koncertet, szerintem érdemes ellátogatni ide, és ellazulni akár a Kossuth téri esti programok után, vagy helyett is.
A Romkert is különleges produkciót ígér. A Stormbringer & B’lusers, avagy Gitta & the Gang fellépése tölt el várakozással, ha a megvillantott repertoárt nézegetem.
És hogy a kínálat teljes legyen péntek estére, az X-Cafe-ba Péterfy Bori érkezik.

Szombat délelőtt Szent György Napi Vigasságot rendeznek Szabolcson, a Földvárban.
Este hipp-hopp a Romkertben teremhetsz, ha kedveled a hasonló nevű irányzatot.

Vasárnap a Sóstói Múzeumfaluba hirdették meg a 7. motoros véradást, amely a jótékony célon túl kulturális műsorral is szolgál.
Az események Nyíregyháza főterén kezdődnek. Reggel fél nyolctól gyülekeznek a motorosok, fél kilenctől vezetéstechnikai bemutató, majd kilenckor rendőri felvezetéssel indulnak a Sóstói Múzeumfaluba.
Miközben zajlik a véradás, a színpadon a Napfény lányai, a Cool Rock Band, a Nap együttes, az Easter Eagles Line Dance Club valamint a Tűzmadarak mazsorett csoport lép fel.
…és akkor képnek a sasok 🙂