Gólyaünnep

A Zöld Kör és Bodrogkeresztúr önkormányzatának eseményén töltöttem a szombat délutánt. Gólyavédelmi Központot avattak ugyanis a községben.
A projektről a fenti linken idézem a Zöld Kör bejegyzését, ők azért többet tudnak erről, mint én. Én inkább csak úgy mesélek.

Kora délután érkeztem, amikor már zajlottak az események.
Az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház gólyalábasaival nem ez volt az első találkozásom. Láttam már őket több alkalommal Debrecenben, Tiszavasváriban, meg talán még máshol is, ami most nem jut eszembe. Mindig jól szórakoztam. Most is. Ők vezették fel az eseményeket.

Műsoruk végeztével besétáltunk az épületbe, hogy az emeleti kiállítás megnézése után/közben részt vegyünk a Gólyavédelmi központ megnyitásán.

A protokoll rész után a terem egyik sarkában bábjáték kezdődött, én azonban lesétáltam az udvarra.

Időről időre sikerül eljutnom a Kuckó Művésztanya előadásaira, ezt az eseményt is náluk láttam. Míg a vendégsereg megérkezett az udvarra, jót beszélgettünk, mint mindig. Az ő előadásukról külön bejegyzés, és fotóalbum lesz, de néhány képet majd most is megmutatok.

A Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia érkezett ezután, és a töltöttkáposzta is a vendéglátás részeként, amit bodza szörppel, vagy tokaji borokkal kísérhettünk.

Czabányi Attila következett ezután gitárjával, és az égen jókora felhőkkel. Őt is többször látunk, hallottunk már.

Közben a faragott gólya sakkfigurák helyére megérkezett a Debrecen Dixieland Jazz Band. Pár éve Debrecenben láttam őket legutóbb, igazán színvonalas műsort láthattunk most is, bár néha azért az égre sandítottunk. Az eső azonban a rendezvény végéig elkerülte a területet.

Bár az események sorrendje, kezdete nem volt igazán kiszámítható, mégis elmondhatom, hogy igényesen összeállított program várta a nem túl nagy számú látogatót. Én csöppet sem bántam meg, hogy itt töltöttem a délutánt.
Az összefoglaló fotóalbumot az ittenire klikkelve nézheted meg. Van egy rövid, de annál zajosabb videó is a település gólyafészkeit megörökítő terepasztalról, és ne feledd, lesz még egy bejegyzés, egy album.
KLIKK