A gazda, felesége és az őrmester

A Kuckó Művésztanya Kulturális Egyesület és Utcaszínház új előadással érkezett szombat délután Bodrogkeresztúrra. Ahogy ígértem, most erről mesélek.
Szóval üldögéltünk a berendezett díszlet előtt a szikrázó napsütésben, és beszélgettünk. Jó ideje nem találkoztunk, volt miről mesélni. Aztán lassan eljött az idő, amikor a háttérben folytatódó protokoll események mellett elkezdődhetett az előadás.

Zilahy Lajos: Szép Salamon Sára című darabja került színre. Talán ez volt az egyetlen darab, azok közül, amelyiket láttam eddig, amiben nem játszott Szentgyörgyi Rozi. Pedig láttam már néhányat. Az előadásnak ő a rendezője, a nézők között ülve drukkolta végig az előadást.

A történet röviden: A gazda – Bolla Bence József -, és felesége – Csarkó Evelin – hazatérnek egy bálból. A gazda meglehetősen ingerült, mert felesége virágot kapott az őrmestertől – Gyöngyösi Imre Tamás -. Nem igazán válogatott szavakkal szidja a feleségét, és az őrmestert, utóbbit – persze távollétében – veréssel fenyegeti. Telik-múlik az idő, az asszony közben nyugovóra tér, ám megérkezik az őrmester. A gazdának inába száll a bátorsága, borozni kezdenek.
A cselekmény végkifejlete, hogy az asszony felébred, és dühösen helyreteszi a férfiakat.
Ha kíváncsi vagy hogyan, nézd meg a – most is kiváló, szórakoztató – előadást! Persze kis segítség lehet addig is a fotóalbumom, melyet az itteni képre klikkelve nézhetsz végig.
Jó volt újra találkozni, újra jót nevetni egy komédián.
KLIKK