VIDOR vég

Talán meglepő a cím, ha nem jártál a VIDORon, most azonban csak arról lesz szó, hogy hétvégén befejeződik az idei fesztivál. Lesz még néhány érdeklődésre számot tartó esemény, és persze lesz majd rendes értékelés is a fesztiválról, meg képek, bár hét közben azért elmondtam ezt-azt.
Szóval hétvégi ajánló.
Ma és pénteken fél négytől még láthatod a Vidám Manók Együttest a Mártírok terén. Talán én is eljutok az előadásukra, addig egy kép a múlt évről.

Ma délutánra két utcakövés VIDOR koncertet ajánlok. 17 órától a Beat-lesz játszik a VIDOR kertben. Tudod, ez a Szent István utca elején lévő, csak ilyenkor élő terület. Idén délutánonként van itt egy-egy koncert. Érdemes arra járni.

Ugyanekkor játszik a Polip Együttes az Országzászló téren. Ők azok, akik – ha jól emlékszem – 13 éve változatlan felállásban tolják.

A nagyszínpad első fellépőjét nem nagyon tudom hova tenni. Pedig próbálkoztam sok videóval. Olykor valami Paddy magyar hangja szerű, de itt hárman éneklik legalább azt amit Paddy egyedül, olykor pedig lírai hangulatú, amihez meg sokan vannak. Szóval én még nem értem el a kikötőbe, és a víz kicsit zavaros útközben. Azt hiszem, belenézek a koncertbe, és az eredménytől függ, hogy a Pannonia Allstars Ska Orchestra koncertnek mi lesz a sorsa?
Ez itt egy hat évvel ezelőtti VIDOR-PASO kép.

Péntek délután a Szüret Utcza kezd az Országzászló téren 16 órakor. Legutóbb a LeszFeszten láttam őket, kihagyhatatlan.

Nem lesz egyszerű a koordinálás, hiszen ugyanekkor játszik a Tram-Buli’n a VIDOR kertben. A zenekar jelentős átalakuláson ment át, amitől nagyon szerethető lett számomra amit csinálnak. Szóval ki kell találnom valamit, hogy két helyen legyek egyszerre. Talán csak az egyik helyszínen lesz csúszás, és már meg is van a megoldás. 🙂

Jazz Med Band a VIDORon! Mégpedig az Országzászló téren pénteken 17 órától. (Tudom, nem ez van az event-ben, de hidd el! 🙂 ) Sajnos nagyon ritkán jutok el koncertjükre, pedig nagyon tetszik, amit, ahogy zenélnek.

Képzeld, péntek estére is ajánlok nagyszínpadi produkciót a VIDOR kínálatából. Sajnos ez nem sokszor fordult elő idén, és ezen a napon is csak az első koncert felel meg a VIDOR hagyományainak. Ez pedig nem más, mint a Mokoomba koncertje este héttől. Mindig izgalmas, ha afrikai zenészek blues-t játszanak úgy, hogy keverik kicsit az otthoni ritmusokkal. Sajnos erre az évre csak egy ilyen koncert jutott.

Szombat délután a No Dress Code Acoustic koncertjén találsz majd 16 órától az Országzászló téren. Már gyakorlok a PUF és Cseh Tamás dalokat, nem mintha valaha is elfelejtettem volna őket.

A No Cnt’Roll és a Mentha Projekt osztozik majd a VIDOR kert magaslesén, ami azt bizonyítja, hogy akár egész VIDOR alatt lehetett volna két koncert minden nap, mint a színpad elődjén, a Korzó színpadon volt évekig,, hiszen belefért volna más napokon is a 16-tól 18-ig tartó idő intervallumba.

A VIDORt én szombaton Tompos Kátya műsorával zárom. Felidézem majd a felejthetetlen Henye Borbár koncertjét, ahol a mostani kísérői közül Hrutka Róbert és Kalmus Felicián voltak partnerei a kivételes koncertműsorban. Ajánlom, ha szeretnél kicsit elvarázsolódni. Este hétkor kezdődik az előadás a nagyszínpadon.

Nem is ajánlok mást erre a hétvégére, de talán vasárnapra még be kellene tolni egy világgá menést. 🙂