Fest of Fifty 1. nap

Pár héttel ezelőtt említette egy kedves ismerősöm, hogy a pünkösdi hétvégén lesz egy fesztivál Mikepércsen. Mivel adok zenei ízlésére, gondoltam, rákeresek. Mikor megnyitottam a Towerful Events oldalát, leesett az állam, és már vettem is a bérletet.
Erről a fesztiválról mesélek majd az elkövetkező napokban.

Csütörtök délután – ismerve Nyíregyháza délutáni közlekedési káoszát – már négy óra előtt elindultam. Egyébként is szeretek kicsit korábban érkezni, és ráadásul Mikepércsen átutazáson kívül sohasem jártam.
Elmúlt fél hat, mikor sikeresen leparkoltam a bejárattól nem messze.
Az esemény a református templom kertjében volt, ami eleve ad egy hangulatot. A bejutás gyorsan, rugalmasam ment, nagyon kedves, fesztiválpólós lányok intézték.
Volt időm még körbe sétálni. Az első pillanattól látható volt, hogy a szervezés topon lesz. Fesztiválpólós fiatalok serénykedtek. Padokat, székeket hoztak, és az érkező vendégek pokrócot is kaphattak a későbbi hűvösre készülve. Az ital pavilonban mosolygós lányok nyugtázták, hogy nem én fogom fellendíteni a forgalmukat a kólámmal.
Alig értem körbe, már érkezett is az infó a színpadról a négy nap szóvivőjétől: ezen az estén a Parno Graszt, és Goran Bregovic csapata a hangulatfelelős.
Kiderült, miért is Fest of Fifty az esemény neve. Mint tudhatod, nem vagyok igazán jártas egyházi kérdésekben, így eszembe sem juthatott az 50. nap.
Apropó, színpad. Első ránézésre látszott, igényes lehet a zenei megszólalás, és valószínű, hogy a fényekkel sem lesz bajom.
A színpad szélein BOSE ládák sorakoztak, és a felfüggesztett lámpákon is látszott, hogy nem a mostanában divatos nézővakításra készültek a szervezők.
Fontos információ volt még, hogy laza hétvégére számíthatunk. Nagyon megjegyeztem a “nem kell nézegetni az órákat, jön minden szépen sorban” kitételt, ami el is feledtette velem bármilyen időrend felállítását.
Megérkezem, mindenhol hallatszik, hol tart az este, amikor vége van, hazamegyek, és másnap ugyanígy. Nekem tetszett ez így.

A napi színpadi műsor a templom harangjának megszólalásával indult, és már érkezett is a Parno Graszt.
Őket valamikor régen, még a szépemlékű Sóstói Múzeumfaluban láttam, hát most is felpörgették a közönséget.
Éppen valahol a plébánia udvarán – ahol egyébként akusztikus koncerthely, illetve vendéglátó egységek voltak – bóklásztam, mikor meghallottam az AC/DC dalt a színpadról. Már jócskán vissza kell lapoznod a közösségi oldalamon, hogy megtaláld ezt a visszarohanós videót. 🙂
Egyébként itt számos mobilos – így ennek megfelelő minőségű – videót is találsz a hétvégéről.
Közben helyi ismeretségeket is kötöttem, kiderült, lesz majd Szandi a gyermeknapon, és számos hasonlóan fontos információhoz is hozzájutottam. Szandira egyébként majd még visszatérek valamelyik nap.

Az este második, egyben záró színpadi produkcióját Goran Bregovic és csapata hozta el. Nos, hát ők is igencsak belopták magukat a közönség szívébe.
A műsorok egyébként legalább másfél órásak voltak, és hagyomány lett, hogy minden formációval rövid időre színpadra lép a fesztivál fővédnöke, Roby Lakatos.
Ezen az estén úgy 11 körül készítettem az utolsó képet, az ezekből összeállított albumot pedig az ittenire klikkelve nézegetheted. A videókat nem hoztam át erre a felületre, talán egy lesz, de a fent linkelt közösségi oldalamon azokat is megnézheted.
Jövök majd a folytatással.
KLIKK