Tirpák hétvége

Tegnap munkából hazajövet benéztem az Autómentes Nap nyíregyházi rendezvényére. Egy képet felteszek a látogatásról, és kezdem is a hétvégi ajánlót.

Ma este kilenctől Rock-Blues est lesz a Mociban, ahol Száraz Tamás zenél majd.

Három napos gasztro fesztivált rendeznek Debrecenben ZAMAT Fesztivál 2018 címmel péntektől vasárnapig. A linken szinte mindent megtalálsz, egy dolgot azonban majd később kiemelek.

Persze nem emiatt kellene holnap este visszatérni Debrecenbe. Idén ősszel még nem jártam az Incognito-ban, és a legjobb alkalom erre a Debreczeni Páros koncertje. Bár van némi összecsengés, de a cz azért mutatja, hogy ez nem kapcsolódik a kajafeszthez. Ez egy kiváló koncert lesz.

Idén újra megrendezik Nyíregyháza főterén a Tirpák Fesztivált, aminek gasztro része tirpák ételek elkészítéséből, kínálásából, árusításából áll, színpadi része pedig nagy tömeget vonzó fellépőket vonultat fel. A két napos rendezvény szombaton és vasárnap is 10 órakor kezdődik, első nap úgy este kilenckor, második nap pedig délután öt körül fejeződik be.

Ha már gasztro, Nagyhalász Homoktanyán egész napos lesz a Kemencés-Káposztás Nap, ahol futóverseny, kézműves foglalkozások, dekorációs verseny, különböző kulturális programok követik egymást, de megtekinthető Konyha Miklós fotókiállítása is.

Szombat estére számos színvonalas koncert programot tudok ajánlani. Nyíregyházán, a Hold Udvarban este nyolctól a Tordai Duo zenés estjét hallhatod. Ha Nyíregyházán maradok, biztosan itt leszek.

Van azonban jócskán debreceni program, ami a maradás ellen szól.
Dinnyés József 70 címmel kihagyhatatlannak ígérkező műsor lesz a Debreceni Művelődési Központban délután hattól.

Ezután a Roncsbárban Müller Péter Sziámi AndFriends, ami ugyancsak kihagyhatatlannak tűnik.

Ha pedig egy hangulatos estét szeretnél eltölteni egy gyönyörű környezetben, finom bort kortyolgatva, ajánlom Bodrogkeresztúrt, a Henye Borbárt, ahol este héttől a Pintér Petra, Tóth Levente duó szórakoztat.

Mondtam, valamit kiemelek majd a Debreczeni ZAMAT Fesztivál programjából. Ez pedig a Szüret Utcza koncertje vasárnap délután fél négytől.