Sör, virsli

A mai ajánlóm címe a régi majálisok hangulatát idézi és nem véletlenül nem írtam oda a felvonulást. Ahhoz igazán soha sem volt kedvem.
A mostani hétvége ismét számos programra ad lehetőséget, és a végén a majálisokhoz is eljutunk.
Kezdjünk a szabadban, hiszen alig vártam, hogy elérkezzen ez az időszak.

Péntek este nyolctól szezon nyitó bulival indul a Móricz Kert.
Az első éjszaka joga a Folkfusion zenekaré. 🙂

A Continental Arénában – lánykori nevén BuSzaCsa – már délután ötkor elkezdődik a nagyszabású ROCK ARÉNA buli, ami automatikusan kizár a közönség soraiból. Pedig ezt most terveztem, hiszen a fellépők közül kimarad az a formáció, akik miatt nálam korábban szóba sem jöhettek ezek a rendezvények.
A fellépők: a USEME, a Dorothy, az Ossian, a Road és az Leander Kills.

Erre az estére minden bizonnyal a Labor Café-t választom, ahol este nyolctól a Trans-formation jazz formáció zenél majd. Mondom a neveket: Pozsár Eszter, Eichinger Tibor, Frey György, Pusztai Csaba.
Ritka tv nézéseim alkalmával sokszon felkeresem a d1 tv-t, itt láttam néhányszor a formációt, így most örülök, ha személyesen is találkozunk.

Mondhatnám, három nap, három éjjel tart a Tokaji Halas Boros Fesztivál és Hacacáré, és nem is túloznék nagyon. Szombaton kezdődik, és hétfőn ér véget a rendezvény, ahol a zenei programban számos feltörekvő formáció mellett régi nagy nevek is szerepelnek. A teljesség igénye nélkül, nem titkolt elfogultsággal néhány név: Hatás Alatt, Karthago, Omega, Dorothy, Deák Bill Gyula, Mohikán…

Három nap a szabadban, elég kecsegtető, de még nem láttál mindent.
Szombati egész napos program a Kihajtási ünnep Hortobágyon. Látványos, és minden bizonnyal hatalmas érdeklődésre számot tartó esemény lesz.

A tavasz elhozta a lovagkort is. 🙂 Szombaton a Füzéri várban Apródképző indul. Az esemény linkjén találsz más érdekességet is, talán észreveszed, hogyan akadtam rá én a rendezvényre.

Terveztem, hogy a héten valamikor megnézem, mi történik az NYVSSC pályán, de erre nem jutott időm. Így e nélkül az információ nélkül ajánlom a Tigers – TD Store Eagles amerikai foci meccset, amely a szokásostól korábban, délután kettőkor kezdődik, és a Városi Stadionban rendezik meg. Gyere el te is, én is átsétálok. 🙂

Este nyolctól Zenés Estet rendeznek a Hold Udvar cafe & bar-ban a BOROS-SOKK duó közreműködésével.

Akár ez is lehetne az esti program, de sokkal esélyesebb Debrecenben, a Nagyerdei Víztoronyban a Jónás Vera Experiment műsora.

Ha már Debrecen, van két másik ajánlatom is.
Este kilenckor kis blues az Incognito-ban a Kék Kód zenekarral,

vagy az Omen és a Rudán Joe Band koncertje a Roncsbárban ugyancsak este kilenctől.

Vasárnapra és hétfőre a RabócsiRing rendezvényét ajánlom a korábban említettek mellett. A Gyorsasági és Veterán Motor Országos Bajnoki Futam jó szabadtéri programnak ígérkezik bármelyik nap.

Hátra vannak még a majálisok, amelyekből nyíregyháziakat linkelek.
A Mandabokori Művelődési Házban 28-án, szombaton várják az érdeklődőket, a Bujtoson a megszokott műsorszerkezet várja a majálisozni akarókat, és a Borbányai Művelődési Ház is készül programmal.

Évek óta a Múzeumfalu majálisa volt az, ahol megtalálhattál ezen a napon is. Már éppen azt akartam írni, hogy most nem találok ott majálisi programot, mikor tegnap este megjelent az információ a Múzeumfalu rendezvényéről, ami elég titokzatos, és igazi majálist nem ígér. Már bánom, hogy a hétfő esti sóstói fagyizáskor nem döcögtünk arra.

Ahogy látod, hagytam kis szabadidőt a saját programjaidnak is. 🙂
Nemsokára közzéteszem ezt az ajánlót a közösségi oldalamon is. Ha szívesen megosztanád hétvégi terveidet másokkal, írd meg oda egy hozzászólásban. Aztán hátha ott futunk össze.