Pünkösd a Múzeumfaluban

Elérkeztünk hát az elmúlt hétfőhöz, belépünk a Sóstói Múzeumfaluba. A hely nekem mindig a nyugalom szigete. Akkor is, amikor rendezvények, odaillő rendezvények vannak. Egy külön kis zárt világ akkor is, ha több százan vannak körülöttem, mert olyan hangulata van, ami csak itt ebben a környezetben lehetséges.

Időben, bár a reggelit és a kávét kihagyva érkeztünk pünkösd hétfőn is Múzeumfaluba, de tudtuk, nem maradunk éhen, hiszen a Barabási kocsma mindig tartogat finom falatokat a látogatóknak, és az előzetes híreknek megfelelően Magdi néni is visszatért erre a napra. Így esett, hogy reggelire túrós sztrapacskát ettünk. Sok szalonnával (a’la Lusta Dick 34:51-től) 🙂
A mindjárt következő fotóalbum igazi, múzeumfalus hangulatú képekkel indul. Pár fotó a tavaszi Múzeumfaluról, majd pedig a Lókötő Táncegyüttes műsorának képei következnek, amelyben a pünkösdi királyné- és királyválasztás után kitáncolták a májusfát, ezután pedig a nézőket bevonva még táncoltak kicsit.

A fotóalbum utolsó negyede a faluközponti színpad produkcióinak képeit tartalmazza addig, ameddig maradtunk. Volt társastánc, zumba bemutató, és L. K. Beat koncert is. Ezeket én kicsit hely- és alkalomidegenek éreztem, és nem a műsorok minősége miatt, azok teljesen rendben voltak. Tőlem idegenek a harangtoronyra akasztott reklámtáblák is. Megtörik a varázst, bár értem a gazdasági szerepüket.

A fotóalbumomban láthatsz majd néhány képet igencsak színes ruhás emberekről. Ők a Grupo de danza Andina Sonqoy Tusuy táncegyüttes tagjai, akik a pálinkaházban ezen a napon megnyitott Andokból az Andokba című időszaki kiállítás fellépői voltak. A kiállítás egyébként szeptember 30-ig nézhető meg, mindenképpen szeretném majd látni.
A napról egyébként Linzenbold Attila remek összefoglalója ad az én beszámolómnál átfogóbb képet, a link a Múzeumfalu oldalára visz.
Ha visszatértél, a fotóra klikkelve nézheted meg az én képeimet is a pünkösd hétfőről.
KLIKK