Agóra

Majdnem egy hónap telt el azóta, hogy a nyíregyházi botanikus kert zárva tartása miatt a debrecenit választottuk. Információ gyűjtés közben akadtam rá a debreceni Agóra Tudományos Élményközpont oldalára. Úgy terveztük, megnézzük, aztán a botanikus kertet is. Utóbbira nem maradt időnk.
Az Agóra egy varázslatos hely. Úgy terjeszti a tudományos, ismeretterjesztő információkat, hogy közben játszol, logikai és ügyességi feladatokat oldasz meg, érdekes bemutatókat, előadásokat hallgathatsz, vagy éppen mikroszkópon keresztül szemlélheted a botanikus kert tavának élővilágát. Mindeközben pedig úgy elrepül az idő, hogy például a sárga szobába egyszer majd vissza kell térnünk szivárványt rajzolni. 🙂
Ezek voltak az élmények nagyvonalakban. Sorolhatnám még sokáig, és persze azt sem felejtem el, hogy kedvesek, figyelmesek az előadók, a kísérők, a segítők, ami manapság eléggé ritkaság. Ja, és a honlapjuk. Azt gondolom, minta lehet mind a megjelenésében, mind az információ tartalmában. Nézd meg a fenti linket is!
Nagy képáradatra ne számíts a most következő fotóalbumban, de annyi mindenképpen lesz, hogy kedvet csináljon a látogatáshoz. Kattints tehát a képre, és nézz körül!
KLIKK