Bemutatok

Arra gondoltam, ma tartok egy kis Jurijtörténeti bemutatót. Tarthatnék lemezbemutatót is, de a néhány napja megjelent lemezüket olyan jól mutatták be a srácok, hogy esélyem sincs felvenni velük a versenyt.
Persze nekik könnyű, hiszen nem csak hallgatták a lemezüket, hanem ők készítették. Nekem új albumukból csak a 30 másodperces dalmintákra volt időm, de szombaton, a Club Hollywoodban pótolom majd. Ekkor az is kiderül majd, hogy kerül az Elefánt Hollywoodba?

Most azonban utazunk. Első képeim tíz éve készültek a Jurijról egy debreceni koncertjük alkalmából.

Ekkor ők már négy évesek voltak, túl néhány tagcserén. Ez a felállásuk hosszú évekig változatlan maradt.
Első hanganyaguk dalai közül számos kedvencem kerül ki. Az örök Kék a pólóm, a minden koncerten kötelező darab Ladilom, vagy például a Matróz.

A következő év új zenéket hoz. Erről az albumról is kiragadok néhányat.Péntek az X-ben, amely a hétvége hangulat megalapozását írja le szép népies zenei kísérettel, vagy a Megmérgeztél születésnapi verziója, amely ugyancsak nagy kedvencem, bár nem voltam ott a születésnapi koncerten. Szerencsére ezek jó része ma is hallható koncertjeiken.

A Kazetta az első CD-jük, ami azért nagyjából behatárolja a születés évét. Szép lassan elérkezünk a korábbi kép készítésének idejéhez. Fura ez az ősz. Meg gondolom, az is fura volt, amikor a dal született. 🙂

Ilyenek vannak. Ez már a 2006-os album címe, ismét sok kedvenccel. Egyrészt előkerül az első hangzó anyag dalainak egy része immár jól hallgatható minőségben, másrészt jönnek az új kedvencek. A korábban már linkelt Utazás, az Oly jó, vagy a Bolyongás

Nálam 2007-ben jelennek meg újra képileg, és ettől kezdve tényleg eluralkodik a képeskönyv jelleg az íráson. Ebben az évben egy EP érkezett a Jurijtól, rajta egy megkerülhetetlen sláger, a Díler.

2008-ban tripláznak fotóalbumomban,

dupláznak a Mustárházban,

és megjelennek a Lovardában készült koncertképeimen is.

Itt kicsit nyomukat vesztem, közben megjelenik új lemezük, amely – bár koncertjükre nem jutottam el – azért itt pihen – no nem A világ tetején, csak a polcomon.

2011 tavaszán, mikor rengeteg kerékpáros gyűlik össze Nyíregyháza főterén, és Peti megmutatja, mekkora halat fogott, kerülnek újra fényképezőgépem elé.

Ebben az évben ismét egy EP-jük jelenik meg. Egy lokálpatriótának mindenképpen meg kell említeni erről a NyC című dalt. 🙂

Következő év végén találkozunk újra Nyíregyházán. Az Y2K-ban teltházas koncert jelzi, a Jurij Nyíregyházán mindig siker.

Ez év tavasza, Club Hollywood, és Jurij koncert. Talán a második koncertem a helyen, a képen azért látszik, hogy ismerkedtem a fényviszonyokkal.

Lassan el is érkezünk október 16-hoz, legújabb lemezük bemutatójához, ami nekem még csak az írás elején linkelt beszámolóból, és az oldalukon megjelenő képből ismerős.
Itt most egy záró képnek kellene következni, de az, ha minden jól megy szombaton fog elkészülni. Lehet, hogy utána visszatérek, ez úgyis divat mostanában. 😉

One Reply to “Bemutatok”

Comments are closed for this post.