VIDOR és egyebek

A csütörtök a hétvégi ajánlók napja nálam. Most lassan egy hete csak ajánlókat írok, és pár napig ez még így lesz, de gondolnom kell azokra is, akik nem (csak) a VIDORon szeretnék tölteni az elkövetkező napokat. Mai ajánlómban ők is találhatnak majd kedvükre valót. Igaz, nem sokat.
Kezdjük most azonban a tegnapi VIDORral.
A gondosan irtott parlagfű ellenére elég szépen rámtört az allergia, így az elmúlt két napban estefelé inkább emlékeztettem egy szomorú bohócra, mint fotósra. Ennek megfelelően valamivel kevesebb képet is készítettem. Azért albumok lesznek majd a napokról, de ne szaladjunk ennyire előre. 🙂

Tegnap, ahogy terveztem, a Korzó előtt telepedtem le, és szerencsére egy igen jó társaság jött ott össze. Sokat üldögéltem én is az utca kövén, és jót beszélgettünk. Néha azonban elszaladtam fényképezni.
Tegnapi ajánlómból kimaradt a Try Cherry, mert nem igazán találtam infót róluk. Ha ma írnám a tegnapi bejegyzést, benne lennének. Remek hangulatot teremtettek még a második koncertjükön komolyan beszűrődő szigetes francia sanzonok ellenére is. Úgy tűnik, a Sziget vs. Korzó “színpad” szervezési bakin már nem sikerül úrrá lenni a VIDOR végéig. Vagy legalábbis nem látszik a szándék.
A lényeg, hogy jó volt a Try Cherry is.

Őket a Greasy Hats követte. Remek blues zenét hallhattunk, ami nekem nagy kedvencem.

A Pán Péterről tegnap írtam már jót, ma sem tudok rosszat. 🙂 Remek zene volt ez is.

Nagyon hamar, és nagyon lustán repült el a délután, de nem bántam a kevés képet, mert igazi fesztiváldélután volt a tegnapi.

A nagyszínpad melett elhaladva kicsit megcsodáltuk Dresch Mihály fantasztikus játékát, és tovább haladtunk a Móricz Kertbe.
Az Óperentzia lemezbemutatójára megtelt a kert, és mikor a koncert végén könnybe lábadt szemmel kisétáltunk a kapun, még mindig rengetegen voltak.

Mára igyekszem kicsit összekapni magam, mert sok dolgot kihagytam még a VIDORon, és környékén, amit képileg pótolnom kellene.
A mai program utcazenész részéből a Városalapítók szobránál Papp Dani műsorát ajánlom. Remek gitáros, és szólóban is megállja a helyét.

Sajnos mind a 16:10-kor, mind a 17:15-kor kezdődő előadás időpontja üti az általam kinézett koncertet, nem tudom, sikerül e kicsit ott lennem majd.
A Korzó előtt 16:00 órától és 17:05-től a Pila Acoustic Band zenél, tehát ott a helyem.

17:55-től azt hiszem, utcabál lesz a Korzónál az LK Beat együttes felvezetésében lehet körbetáncolni az arra járó autókat. 😉

Kellene még artistákat, karikaturistákat fotóznom még, meg a sokat emlegetett meglepetés…
Meglátjuk.

A nagyszínpadon a Quimby világzenei műsorát láthatjuk este. Bizonyára ma is kipakolják a padokat a színpad elől. 🙂

Áttérve a nem VIDOR programokra szombaton tartják az idei Nagykállói Lecsófesztivált, ahol a versenyzők által készített ételek mellett többek között Szabó Balázs Bandája zenél. Lehet, hogy érdemes lesz arra járni.

Este a Romkertben nagy zúzás várható, az Atomic Playboyz és a Sniffyction játszik.

Szomorú aktualitása van a vasárnap délután a VIDOR nagyszínpadán tartandó megemlékezésnek. Az Emlékkoncert Farkas Tibor tiszteletére jóval több, mint koncertek sorozata. Shulcz papát sokan ismerték, tisztelték, szerették városunkban, és országszerte. Számos nyíregyházi és volt nyíregyházi zenész idézi fel azokat a dalokat, amelyek gyakran felcsendültek Shulcz lemezjátszójáról. Munkájukat sokan segítik a színpad árnyékából. Ők így tisztelegnek Farkas Shulcz Tibor emléke előtt.
Gyertek el minél többen.

One Reply to “VIDOR és egyebek”

Comments are closed for this post.