VIDOR hétzáró

Kicsit nehezen pörgött fel a szombat délután a VIDOR belvárosban. A rekkenő hőségben én is gondolkodtam, később kellene felmenni.
A Városalapítók szobránál tangóharmonika hangja szólt. Kiderült, a linedance csoport “rövidebb” első műsort adott, mert hangosak voltak. Hmmm. Megnéztem, mit zavarhattak. A városháza előtt néhány mikrofon, és pár tébláboló jelezte, valami készül. Ez a valami jó egy óra múlva indult el.
Szerencsére a második fellépését – kicsit halkabban – már megtartotta az Eastern Eagles, jókora nézősereget maga köré gyűjtve.

Végre elérkezett a nap, amikor megjelentek azok, akik évek óta visszatérve vidorrá változtatják a VIDOR Fesztivál délutánjait. Remélem, ma is találkozunk.

Csocsó bohóc helye sokáig üresen állt délután, mikor már majdnem feladtuk, érkezett egy focista. 🙂
A Korzó színpadon a Katáng gyermekműsora után Petruska András és Ágoston Béla szórakoztatta a közönséget. Petruska András sokszor megfordult már Nyíregyházán, legutóbb a Akusztikus Zene Ünnepén. Örültem a mostani formációnak, mert számomra így sokkal fogyaszthatóbb volt egyébként is igényes zenéje.

A nagyszínpad tegnap még két koncerttel várta a nézőket. Az Etnofon Zenei Társulás zenei stílusát így a koncert után sem tudom meghatározni, ilyenkor szokták azt mondani, világzene. Persze ez így nagyon egyszerű lenne, maradjunk abban, volt, ami tetszett, volt, ami nem, de most is kiváló zenészek voltak a színpadon.

A kolumbiai Sidestepper stílusát könnyebb volt behatárolni. Bár néhányan táncra perdültek a színpad előtt, elmaradt az a bulihangulat, amire számítottam.

Mára kevesebb téblábolást tervezek, így picivel később megyek a térre. Bár frászt kapok a foci szinte mindenféle megjelenésétől, azért ma megnézem, a bőröndöt maga után húzó focista műsorát.
Az utcazenészek produkciói közül ma egyet ajánlok, a Tram-Buli’n együttes fellépését. Aprópénzt vigyetek! 🙂
Van még egy-két egyéb tervem, amiről mesélek majd, ha összejön. 😉

A nagyszínpad esti programja mától egy koncertre szűkül, ez pedig ma a Kiscsillag műsora lesz. Legyen ma drón helyett sirály 🙂

A VIDOR Kertben az Ed is On formáció várja a közönséget a Kiscsillag koncert után.

One Reply to “VIDOR hétzáró”

Comments are closed for this post.