Távolból írok, kedvesem

Persze azért nem egy Fonográf koncertről, és a helyzet sem olyan tragikus, amennyire a sláger mondja. 🙂
Mindössze annyi történt, hogy egy hétre elutaztam Nyíregyházáról, és most egy csomó olyan programot ajánlok, amelyeken szívesen ott lennék. Persze azért ne sajnálj.
Mondjuk ha Kecskeméten jársz, összefuthatunk. Bár nincs annyira fesztiválidő, azért kis elázás nem vészes.

Nyíregyházán, a Váci Mihály Kulturális Központban ma este hattól Edith Piaf & Én címmel rendeznek emlékestet.

Ha otthon lettem volna, se nagyon tudtam volna eldönteni, hova menjek. Így azonban csak neked kell döntened. 😉
A környezetvédőknek – de talán másoknak is – biztosan sokat mond a Rainbow Warrior I hajónév. Péntek délután 5-től a Labor Cafe-ban dokumentumfilmet vetítenek, majd kötetlen beszélgetésben emlékeznek a 30 évvel ezelőtt történtekre.

A legenda és a követő. Akár ez is lehetne az este címe a Móricz kertben. Ehelyett SHULCZ x SIMON IDDOL mixtape bemutató a valódi cím.

Nem tudom, vagy inkább nem akarom érteni, mit jelent a búcsúbuli péntek este a Club Főnix plakátján. Bárhogyan is értem, nem igazán örömteli.

Ha készülsz a Jó éjszakát! Mád eseményre, érdemes péntek délután oda látogatni, és részt venni a Mádi Sajtmanufaktúra látogatáson.

Már péntek délután gyönyörködhetsz a sárkányhajókban Tokajban. Ekkor már lehetnek szabadedzések, az igazi Sárkányhajó Fieszta azonban szombaton kezdődik.

Maradva ennél az iránynál jöjjön az az esemény, amire egy éve készülök, és most mégis kimarad. Múlt évben szinte véletlenül keveredtem Mádra, és fantasztikusnak találtam az eseményt. Ez biztosan az a rendezvény, amit jó szívvel ajánlok a különleges hangulata, a professzionális szervezés, és a színvonalas programok miatt.
Ez az esemény a Jó Éjszakát Mád!

Ha másfelé indulnál Nyíregyházáról, szinte minden irányra tudok programot.
Máriapócson például a Karmapirin ad koncertet szombat este. Hát ennek kihagyását is sajnálom.

Debrecen felé indulva két ötletem van az esti elfoglaltságra. Ráadásul úgy tűnik, mindkettőn ott lehet lenni, egymást követő események.
Este héttől egy szombaton induló nyári sorozat részeként a Malaga Quintet és a Gidnim’Rém játszik a Generációk udvarán, az Ifjúsági Házban.
Este kilenckor pedig kedvenc debreceni helyemen, az Incognitóban a Karibra Kollektíva lép fel. Nem csoda hát, ha sajnálom, hogy ezt is ki kell hagynom.

De hol leszek én, ha sehol? 🙂 Kecskeméten. Érdekes eseménynek tűnik itt a “Nagy koccintás” délután. Hát még ha szeretném is a bort. 🙂 Utána pedig tovább folytatódik a Kecskeméti Bor- és Pálinkaünnep többek között a Kerekes Band koncertjével.

Nyíregyházán, a Móricz kertben ezen az estén a Mary PopKids zenekar ad várhatóan nagysikerű koncertet.

Vasárnap én még mindig bor-pálinkázok, este pedig a Söndörgővel idézem fel a múlt évi VIDOR Fesztivál hangulatát.