Dolgozós péntek

Címbéli ok és a rövid éjszaka miatt most kicsit rövid lesz a tegnapi beszámolóm.
Az utca kövén a zenei produkciók nem kényeztettek el, talán a fúvósokat érdemes megemlíteni. Remek gyermekprogram volt viszont a Házasságkötő előtt, és persze élmény volt a találkozás a néma utcaszínészekkel.

A nagyszínpad viszont rendkívüli produkciókkal várt. Hazudnék, ha azt mondanám, nem erre számítottam Palya Beától, de a jelzőket keresve elég nehéz megtalálni a megfelelőt. A parádés, fantasztikus, elbűvölő azt hiszem elég szegényes, de ennyire futja most tőlem.

Azt gondolom, ha Mamani Keita nem ezen az estén lép fel, nem Palya Bea után, biztosan mélyebb nyomot hagy bennem. Mondjuk a kísérő zenekar azért igen emlékezetest alkotott, de most úgy érzem, a hazai produkció messze jobb volt.

Kicsit szomorú vagyok, mert ez az a délután, amelyen igazán ott szerettem volna lenni, de sajnos erre a napra már nem sikerült szabadságon lennem.
Ez megint egy olyan nap, amikor nehéz lenne elmozdulni a Városalapítók szobrától-
A Revo Projectről nem igazán tudok semmit, de a fesztivál programajánlója alapján megérne egy próbálkozást. Ha nagy szerencsém lesz, egy lehetőségem adódik is, ha sikerül addig hazaérni.
Mélységesen sajnálom azonban, hogy Kónya Levente József és a Kuttya zenekar első műsora kimarad az életemből. Ők is azok közé tartoznak, akiket bármikor meghallgatok. A VIDOR produkcióik pedig mindig tartogatnak valami különlegeset. A második fellépésekre ott leszek!
Ez az év sem múlik el a Szombathelyi Kötélugró Klub várhatóan fergeteges bemutatója nélkül. Péntek, és szombat délután láthatók a Házasságkötő előtt. Még nem lenne késő a szombati fellépést más helyszínre tenni, mert múlt évben is a násznép mellett álldogáltak, akiktől nem tudták bemutatni látványos műsorukat. (Nyilván a násznép volt jó helyen.) Hogy gonoszkodjak kicsit, helyet cserélhetnének az aláírásgyűjtőkkel. 😉

A nap hátralévő része is mozgalmasnak ígérkezik. A nagyszínpad erre a napra ismét két koncertet ígér a régi-régi hagyományoknak megfelelően egy hazai és egy külföldi produkciót.
A Meszecsinka minden bizonnyal balkáni dallamokat is felvonultat majd, míg a Che Sudaka inkább a latinos hangzást hozza el Nyíregyháza főterére.
Ez utóbbiról pedig egy olyan rock koncertre sietek, amelyre évek óta készülök, de eddig valami mindig közbejött. De ez nem a VIDOR témája.

One Reply to “Dolgozós péntek”

Comments are closed for this post.