Ajánlós, majálisos

Tegnap említettem, hogy tervem van mára, és nagyjából sejthető volt, hogy majális közeli lesz a téma. Annyira közeli, hogy továbbra is majális, némi kapcsolódó programajánlóval, mert ilyen heti ajánlóm még nem volt. Fontos a megújulás, és rám is fér. 😉

Tehát május elsején a Múzeumfaluból a Mustárházba vezetett az utam. Ez is az a hely, ahol évről évre érdemes megjelenni ezen a napon, mert túl azon, hogy fantasztikus a társaság, különleges a környezet, remek ételek készülnek, a bogrács alól felszálló füstben kiváló zenészek jelennek meg a színpadon.
A délelőtti koncert a Múzeumfalu okán kimaradt nálam, a VAN zenekar koncertje azonban atom biztos volt a napirendemben.
Miután 2009 tavaszán ez a remek csapat megnyerte a Mustárház tehetségkutatóját, szerencsére minden évben vendégek a majálison. Idén is parádés koncertet adtak, a mai fotóalbum egy részében ők a főszereplők.

A másik fellépő formáció ugyancsak nagy kedvencem. Ők azok, akik országos hírnévre szert téve viszik Nyíregyháza jó hírét. Ők azok, akik éppen a napokban kerültek be a Jazzy Rádió dalversenyére, és ők azok, akik péntek este a Romkertben adnak majd koncertet. Ők a Szüret Utcza.
És ezzel kezdetét is vette a hétvégi programajánlóm.
Pénteken Nyíregyháza belvárosában két napos rendezvény kezdődik, ez az idei Városnap.
Ahogy a meghívóból kiderül, idén a pénteki nap délutánjára az Akusztikus Zene Ünnepe került, míg szombaton Civil kultúrpiac jelenti az eseményt.
Szerencsére az Akusztikus Zene Ünnepének szervezői megtartották azt a jó szokást, hogy Nyíregyháza zenészeiből is beválogattak a műsorba. Így 16 órától négy remek zenész, Tünde, Pila és Bubu uralja majd a Kossuth tér színpadát. Tekintsd kiemelt ajánlatnak részemről, hogy szabadságot vettem ki, hogy ott legyek.
Őket az ugyancsak nyíregyházi Karmapirin zenekar követi, akik jó ideje Oláh Ibolyát tudhatják énekesüknek. Akusztikus programmal készülnek a napra.
A country zene kedvelőit a beszédes nevű, ugyancsak nyíregyházi No Techno Country Band követi, majd a Texas Stuff zenekar lép színpadra. Este nyolctól pedig Szekeres Adrien koncertje következik.

Szombaton a már említett Civil kultúrpiac fogadja a Kossuth térre látogatókat, este pedig a Nyíregyházi Főiskolán rendeznek jótékonysági koncertet.

Ezek voltak a hétvége megtalált programjai. Most ideje klikkelned a képre, és visszautazni május elsejére. VAN zenekar, Szüret Utcza Kindrusz Emesével, sütés-főzés, tánc, zene, kacagás.
KLIKK

One Reply to “Ajánlós, majálisos”

Comments are closed for this post.