Örökbefogadás a Kisherceggel

Számos intézkedés született már annak érdekében, hogy csökkenjen a kóbor kutyák száma. Bevezették az állatok kötelező chipezését például. Ennek költségét sokan nem tudták vállalni, ami tovább növelhette az utcára tett kutyusok számát.
Megoldást jelenthet még a nem kívánt szaporulat megszüntetése, magyarul az ivartalanítás, azonban ennek is jelentős költségei vannak.
A Kisherceg Állatmentő Egyesület meglépte azt, ami az egyetlen jó megoldásnak tűnik. Első körben sikeres akciót szerveztek, melynek során a Tüzér utca környékén írták össze, majd a tulajdonosok beleegyezésével ivartalanították, és chippel is ellátták az ebeket úgy, hogy a költségeket is ők és támogatóik fedezték.
De természetesen fontosnak tartják a gazdátlan kutyusok elhelyezését is. Szerveznek, vagy csatlakoznak örökbefogadó napokhoz is.

22-én, szombat délelőtt örökbefogadó napot szervez a Nyíregyházi Állategészségügyi telep. 8 és 12 óra között fogadják az érdeklődőket a Zombori bokor 2-4. szám alatt, de előzetesen érdeklődhetnek a 42/420-738-as telefonon is.

Az illusztrációnak szánt képet a Tüzér utcán készítettem akkor, mikor a Kisherceg Állatmentő Egyesület aktivistái varratszedésre gyűjtötték össze az ivartalanított kutyákat. Az akcióról szóló írást itt olvashatod.

One Reply to “Örökbefogadás a Kisherceggel”

Comments are closed for this post.