Egy fotókiállítás elé

Körülbelül fél éve lehetett, mikor az X-Caféban talán épp egy Karmapirin koncert közben feltűnt egy fotós. Nem találkoztunk még korábban, de azonnal feltűnt, rendkívül céltudatosan mozog a koncert helyszínen, és irígylésre méltóan ki tudja zárni a külvilágot.
Másnap megjelentek a fotók, és nem győztem csodálkozni. Egy teljesen új, szokatlan képi világ fogadott. Először kicsit nehéz volt befogadnom, de hamarosan más témájú, más színvilágú képek is érkeztek, és azt gondoltam, erre az emberre figyelni kell.
A tavaszi-nyári események aztán sokszor egymás mellé sodortak bennünket, és elég sokat sikerült beszélgetnünk is. Azóta több száz fotóját láttam, és úgy gondolom, csütörtökön nyíló fotókiállítását is meg kell néznem.
Móricz Csaba fotókiállítása csütörtökön 16:30-kor nyílik Nyíregyházán, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban. A megnyitón sajnos nem tudok részt venni, és – mivel éppen utazni fogok – az online közvetítést sem biztos, hogy tudom nézni, azért lélekben ott leszk, és amint módom nyílik, megnézem a kiállítást.