Piactól a kápolnáig

Tudom, most a tegnap esti fergeteges koncertekről szóló írást várod, de arra szeretnék kicsit több időt szánni, mint ami jelenleg rendelkezésemre áll. Páratlan volt egyébként…
Most egy korábbi kirándulás emlékei jönnek.

Igazi tavaszi verőfényben keltünk útra, hogy megnézzük, miért is olyan népszerű a Tokaj-Hegyalja Piac? A rendezvénynek a Sárga Borház parkolója, és környéke ad helyt, és minden hónap második vasárnapján tartják.
Az érdeklődés valóban hatalmas volt, a szervezés pedig kiváló. Igaz, én inkább vásárnak nevezném, mint piacnak, mert nekem a piac leginkább a helyi termékek kínálását jelenti, itt pedig a kézművesek uralták a terepet. A vásári hangulat fokozásáról az Agyagbanda gondoskodott. Velük évek óta a miskolci Kocsonyafesztiválon találkozhattam, és nagyra értékeltem az ottani, hóban, fagyban, esőben végzett tevékenységüket, és itt is láthatod majd a képeken, rajtuk nem múlt a jó vásári hangulat.
Hazafelé még felmentünk a Szent Teréz kápolnához. A borzasztó állapotban lévő épület mellett gyönyörű kökörcsinek virágoztak.
Igazi jó kis tavaszi kirándulás volt. Klikklej a képre, és nézd meg társait is.

KLIKK