Hőpróba

A hétvége igazi próbatétel a VIDOR Fesztivál szervezőinek számára is. Egy szombati, vagy vasárnapi családi ebéd után koradélután elég nehéz a főtérre csalni az embereket, különösen ha a hőmérő negyven fokhoz közeli hőmérsékletet mutat.
Nem könnyű az ekkor fellépő zenekaroknak sem megmozgatni rajongóikat, hiszen az ebéd utáni szieszta alternatívája mondjuk a strand is.
Az üzletház melletti színpad elhelyezése leginkább a zenészeknek jelentett kihívást, hiszen a nézők egy része nyugodtan árnyékba vonulhatott semmibe véve ezzel a hangtechnikusok idén is kiváló munkáját.
Mindezen dolgok ellenére nem csak szombaton, a Szüret utcza koncertjére gyűltek össze szép számban, hanem vasárnap, a Folkfusion fellépésére is.

VIDOR Fesztivál, Nyíregyháza

Az idei fesztiválon olykor azért érezhető, hogy idén meglehetősen takarékosan kellett bánni az anyagiakkal. Sajnos idén sem dúskálhatunk az utca kövén muzsikáló zenekarok műsorában, ahogy azt tehettük pár éve. Akik azonban ott vannak, igyekeznek a lelküket is kitenni a város lakóiért, vendégeiért. Nagy köszönet nekik ezért.

VIDOR Fesztivál, Nyíregyháza

Tegnap este hatalmas szél kíséretében érkezett meg a VIDOR nagyszínpadára Herczku Ágnes. Ami miatt én bármikor szívesen megyek koncertjére az az, hogy kiváló képességeihez választja zenész társait, és az ország legjobb népzenészei kísérik. Ahogy vártam, idén is ez történt. Ezzek megfelelően parádés előadásban lehetett része a hálás nyíregyházi közönségnek.

VIDOR Fesztivál, Nyíregyháza