Repülős-lakodalmas

A Pink Floyd Live at Pompeii című koncertfilmjének megnézése után ideje beszámolnom a tegnapi nap eseményeiről.
Ez nálam a repülőnap, és a sváb lakodalom volt.
Ha már Pompeii… a repülőnap műsorszervezése hagyott némi kívánnivalót, legalábbis délelőtt. Így sajnos nem okozott nagy gondot, hol vágjam el a napot, hogy kijussak a Múzeumfaluba.
Furcsa nekem az is, hogy másodikként jelölik, hiszen a 2011-es mellett 2005-ben is volt, igaz, szerényebb külsőségek között, de jobban összefogva.
A kijutás nem volt vészes, szokásos szombati Tokaji út forgalom. A parkolás azonban már előrevetítette a későbbieket. Mondjuk, hogy nem lehetett máshogy megoldani, de az mégiscsak gáz, hogy hazafelé egy hepehupás földúton kellett kilométereket autózni azokat a polgárőröket kerülgetve, akik esetleg járható úton biztosíthatták volna a közlekedést…
A bejutás a reptérre rendben volt, a lányok szervezetten osztották a karszalagokat.
Bent aztán teljesen úgy tűnt, hogy a dolgok történnek, a műsorközlő meg próbálja követni, esetleg megjósolni, mi történik majd. És ez nyilván nem az ő hibája volt.
Így történhetett, hogy a mazsorettek bemutatója közben kezdődött a műrepülés, a nap leglátványosabb elemeinek kezdéséről pedig percenként változtak a hírek.
Ami egyébként történt a délelőtt folyamán, az látványos volt, és miután ignorálni kezdtem a műsorismertetési próbálkozásokat, és magam raktam össze a programomat, szórakoztató is. Aki hasonlóan tett, jól érezhette magát. Végülis én sem bántam meg, hogy kimentem, de ha előre tudom a történéseket, nem hiszem, hogy megyek. Erre jók a meglepetések 🙂
Azért egy album lesz a délelőttről, és néhány képet már a közösségi oldalra is feltettem, meg ide is jut most egy.

Repülőnap Nyíregyháza

A délután már a Múzeumfaluban talált, és mivel elég korán érkeztem, pihengettem kicsit az árnyékban, beszélgettem a vendégekkel, és megkóstoltam Magdi néni finom strudliját.
Idén a sváb lakodalom megelevenítésére vállalkozott egy játszó csoport.
A fiús házban kezdődtek az események, majd a menet a lányos házhoz vonult. A menyasszony kikérése, búcsúztatása után visszatértünk a falu főterére.
Idén a Mandala nyár színházi bemutatóinak a Múzeumfalu ad helyet, így a lakodalom az épített színpadon folytatódott, a nézők pedig a lelátóról kísérhették figyelemmel a műsort.
A Múzeumfalu kaláccsal és borral kedveskedett a vendégeknek, a műsor végeztével pedig a strudlit is megkóstolhatták.
A fotóalbum erről is érkezik majd ide, és pár kép a Facebookon is megjelenik.

Sváb lakodalom - Múzeumfalu, Nyíregyháza

One Reply to “Repülős-lakodalmas”

Comments are closed for this post.