Bádogcsont

Megszokhattad, hogy a saját véleményemet írom itt (is), de a téma kapcsán fontosnak tartom elismételni 🙂
A szunnyadó parázs alól újra fellángoltak az indulatok a bádog szökőkút körül. Nagyjából születése körül voltak hasonlóak az indulatok, és akkor is nyilvánvaló volt, hogy meg fog épülni. Most napirendre került, hogy a népakarat döntsön a sorsáról.
Csütörtökön meg is jelent egy közlemény, miszerint több módon is lehet szavazni. Az internetes szavazógép péntek reggel indult a város honlapján, majd eltűnt onnan. Ma reggel ráakadtam egy másik helyen (nem az ígért főoldalon), de meglepő módon nálam nem az eredmény jelent meg, ahogy az már illik egy korábban leadott szavazat után, hanem újra tudtam szavazni. …és itt tekintsünk el attól, mi a választék.
Tegnap facebook oldalamon komoly vita (értsd: vélemények ütköztetése) alakult ki a téma kapcsán, aminek én nagyon örültem, de úgy érzem, a téma a város lapján is megérdemelne egy fórumot. Ezt sem először mondom.
Az már biztosnak tűnik, hogy eltűnik a bádog szökőkút Nyíregyháza főteréről, hiszen van pénz a leváltására. Pontosabban erre van pénz.
A látványterveket nézve azonban felvetődik a kérdés, hogy jobbat, működőt, szebbet (ez azt hiszem, nem kérdés) kapunk-e helyette, és később esetleg nem csak az újbóli körbekerítésére lesz-e pénz?
Nos, ezek a hosszú hétvége nagy kérdései. A kép pedig 2008 tavaszáról való, amikor már mindegy volt. “Élesztették” az életfát.

Bádog szökőkút, Nyíregyháza  2008