Mesél az erdő

Azt hiszem, a kép magáért beszél…
Szelektív szombat - Nyíregyháza, 2011
…de nem úszod meg, hogy én is meséljek 🙂
Szombaton ismét megrendezte a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. azt az országosan egyedülálló rendezvényt, amit négy éve Szelektív szombatként ismer Nyíregyháza.
Harmadik éve az Erdei tornapálya a rendezvény helyszíne, és mióta itt rendezik, minden évben ott voltam. Ekkora tömeget az erdőben azonban még sohasem láttam.
Egy műanyag flakont nem lehetett leejteni. És nem csak azért, mert kevés volt a hely, hanem mert rögtön akadt valaki, aki felkapta, és a helyére tette a… igen, a sárga gyűjtőbe.
A korábbi évekről ismert családi játékhelyek mellett idén az ÖKO-Pannon interaktív rendezvénykamionja is beszállt a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésébe.
A hatalmas játékteremmé alakított járműben állandó volt a telt ház, és nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek is érdeklődtek a játékok, információk iránt.
A kamion egyébként egy hónapig – szeptember 6. és október 5. között – járja az országot de biztosan állíthatom, ez volt a legkülönlegesebb helyszín, ahol megfordult.
Szelektív szombat - Nyíregyháza, 2011
Mondom, harmadik éve vagyok ott a rendezvényen, de idén is elfelejtettem összeírni a játékok neveit, így most úgy sorolom fel, ahogy szerintem elképzelhető a funkciója. Az egyetlen, amit megjegyeztem a sajtfal, szerintem megismered majd a képen 😉
A hulladék válogatós játékban egy dobozban összekevert papír, műanyag, üveg dolgokat kellett eljuttatni a megfelelő színű gyűjtőbe.
Létezett ennek egy másik változata, amely mindezt ügyességi játékká nehezítette. Itt négy oszlopon átfűzött kötél végződött egy akasztóban. Ezzel kellett úgy manőverezni, hogy beleakadjon a hulladékba, majd a megfelelő sarokban lévő gyűjtőbe juttatni. Szerintem ez volt a legnépszerűbb, ha még egy hetet marad a játék az erdőben, akkor is lett volna jelentkező a kipróbálására.
Kicsit mozgatós játék volt a 3D Puzzle, ahol kockákból kellett képet kirakni.
A még mozgatósabb játék a vízzel telt műanyag flakonnal beletalálni a kukába. Hányan próbálkozunk ilyesmivel napközben a munkahelyen? 😉 Hétfőtől ezt tessék szelektíven csinálni!
A palacklapítás is igazi csapatjáték volt, hiszen le kellett venni a palack kupakját, összenyomni a palackot a remek sárga eszközzel, majd visszatenni a kupakot.
A lengőteke volt az a játék, amiről első évben megtanultam, milyen közelről érdemes fényképezni.
Szerintem biztosan kihagytam valamit a játék állomásai közül.
És nem csak játék volt, hanem arcfestés, lufihajtogatás és színpadi műsor is. Gyermekeknek, felnőtteknek, és örökké fiataloknak.
Ahogy terveztem, a MeLounge Minibar Band műsorára érkeztem. De volt még társastánc bemutató, a Nap együttes is bepótolta a Magyar Dal napján kihagyott külföldi slágereket, és zárásként Balázs Fecó is megérkezett.
Ezekből az eseményekből állítottam össze a mai fotóalbumot, de van jónéhány portré, és az eredményhirdetés boldog nyertesei is feltűnnek a képeken… meg a szervezők is, akik idén is rendkívül jó programmal kényeztették a résztvevőket.
Klikkelj a képre a fotók nézegetéséhez.
Szelektív szombat - Nyíregyháza, 2011 - KLIKK