Archív

Vége hát az idei év beszámolóinak.
Kicsit visszatekintve beszúrok egy írást, mely a jubileumi 5. KGST Party-ról jelent meg a Premier Fotón.
Ott azóta már nem olvasható, úgy gondoltam, egy évre ezzel az írással búcsúzom a partytól.

A legkeletibb találkozó

Évről évre elérkezik az a nap, amikor százával gyűlnek össze városunkban a valamikori keleti blokkban gyártott járművek, és gazdáik.
Az idei az ötödik év, mikor ez történik.

Bizonyára sokan kitalálták már, miről beszélek. Igen, a KGST Party néven évente megrendezésre kerülő keleti autós- és motoros találkozóról.

Két fáradhatatlan fiatalember fejéből pattant ki az ötlet, hogy ha márkatalálkozót nehéz is lenne összehozni az ország e távoli zugában, azért egy bővebb körre kiterjesztve a csoportot bizonyára meg lehet mozgatni járművet, és gazdáját.

Melyik autó is a legnépszerűbb az országban? Kérdezhették maguktól öt éve. Bizony a Trabant. Nosza, gyűjtsük melléjük a testvéreket, unokatestvéreket!
Valahogy így születhetett meg a KGST Party ötlete.

A Pócsi tesók – István és Attila – nyomban szervezkedni is kezdtek, és 2003-ban sikerült is megrendezni az első találkozót.
És láták, hogy ez jó. Így hát a következő évben újult erővel, és ettől kezdve új helyszínen, a Bujtosi Szabadidőcsarnok parkolójában szervezték az összejövetelt.
Komoly feladat ám ez, hiszen nem kevés pénzt, időt, fáradtságot igényel.

Ahogy az évek teltek, egyre nagyobb híre lett a rendezvénynek. Egyre távolabbról érkeztek résztvevők, egyre szebb, furcsább, különlegesebb járművek fordultak meg a partyn.
Így érkeztünk el az idei év augusztus 25.-jééhez, amikor is a fülledt, borús ég alatt már reggel kilenckor számtalan jármű álldogált a BuSzaCsa parkolójában, és percről percre újabbak érkeztek.

Talán tíz óra lehetett, mikor sor került a hivatalos megnyitóra. Volt miről szólni, hiszen az elmúlt egy évben jelentős dolgok történtek.
A Trabantok 50. születésnapjukat ünnepelték. Nyíregyházáról is útra kelt egy lelkes kis csapat Zwickauba. Országos visszhangja volt az eseménynek, vezető médiák is többször foglalkoztak vele. Igazán jó hírverés volt ez a városnak is.
Erről beszélt Nyíregyháza alpolgármestere is a megnyitójában.

Aztán kezdetét vette a Party. A látogatók nem csak az ekkorra már százszámra megjelent járműveket csodálhatták, hanem a hagyományokhoz híven idén is számtalan vetélkedő, játék tarkította a nap eseményeit, és ne feledkezzünk el a bemutatókról sem.

Láthattak az érdeklődők majorett- és break dance bemutatót, elleshették a polírozás csínját-bínját, szlalomozhattak homokfutóval, guríthattak pótkereket, húzhatták egymást tolikocsival, kipróbálhatták a rendőrség ütközés szimulátorát, és ehettek lángost versenyszerűen.
A bátrabbak levegőbe emelkedhettek néhány percre a tűzoltóság kosaras autójának segítségével, de volt tűzoltóbemutató is.

A nap fénypontjaként a résztvevők felvonulással mutaták meg magukat a városnak, majd szlalomverseny zárta a programok sorát.

Ha nálam szeretnél bővebben olvasni az 5.-ről, ide klikkelve megteheted.
És ha már itt tartok, az idei bejegyzéseket is összefogom.