Jazz se

Panaszolják – szerintem teljesen jogosan – az egyik helyi netes lapban, hogy azt a kevés valamirevaló rendezvényt, ami még megmaradt, szinte azonos időpontban ömlesztik a városra.
Mondom, egyet is értek a szerzővel, ugyanakkor mondjuk csak az előző évre visszagondolva szomorúan kell megállapítanom, kaptunk elvonást rendezvények terén is.
Nem akarom tovább rágni a VIDOR – Happy Art csontot, lassan előkerül az az egyetlen ember, aki szerint ez így jó…
De lapozzunk…
Az idei nyáron is feléledt a belváros délutánonként, bár kicsit már kiszorították a résztvevőket a kocsmák a Kossuth térről, de legalább voltak rendezvények.
Igaz, idén már meglehetősen önkiszolgálóaknak kellett lenniük a fellépőknek. Dicséret illeti őket, hogy így is vállalták.

Sóstón a szökőkút körüli rendezvénysorozat is árnyéka volt a múlt évinek, persze azért voltak itt is jó műsorok.
Elmaradt viszont a sörfesztivál, amely az egyetlen komoly rock-koncertsorozat évek óta a városban. Talán az is szomorú kicsit, hogy az egyetlen lett volna…
Úgy tűnik, elmarad a Jazz Napok folytatása is, pedig igen értékes, igényes, színvonalas koncertsorozatot láthattunk tavaly.

Mindez onnan jutott eszembe, hogy – számomra is – kiderült, létezik honlapja a – többek között – a Jazz Fesztiválon is méltán sikert aratott Nüansz zenekarnak. Ők az idén is több koncertet adtak a Takarékpalota oldalában.