Utcai piknik a belvárosban

A Nyíregyháza a gyalogosbarát város című eseménnyel kapcsolatban volt némi fenntartásom, ahogy azt korábban olvashattad. Volt lehetőségem véleményt cserélni, illetve (el)beszélgetni a dologról, meg a gyalogosbarátságról, bár nem hiszem, hogy bármelyikünket is meggyőzte a másik.
A érintett témakörök:
Csökkent a zöldterület a Benczúr téren – Nem,
a sétálóutcából ki kellene tiltani a járműveket a gyalogosbarátság jegyében – Nem ilyen egyszerű,
a sétálóutcában nem lehet elengedni a gyerekek kezét – Szép játszótér épült a Benczúr téren,
szerintem az nem kerékpárút, hogy festünk egy vonalat a parkoló autók mögé (Búza tér, ahol pl. vasárnap dél körül talán egy kismotorost gázoltak el parkolóból kitolatva) – 70 km kerékpárút épült a városban.
Miért van így összeszorítva 50 méterre a rendezvényen egy fél kosárlabda pálya, egy teniszpálya, egy színpad, és néhány sátor, miért nem a sétálóutcában? – Ez a rendezvény koncepciójának része.
Nyilván ennél bővebben, kevésbé sarkosan fejtettük ki álláspontunkat. Szó volt még a Bujtosról (nagyobb zöld felület, új színpad, nyilvános wc), a Pazonyi térről (nagyobb zöld felület), a Benczúr térről (nagyobb zöld felület) és hasonló kérdésekről. Szóval mantrázta ki-ki a saját álláspontját.
Ezen kívül a színpadon volt egy No Dress Code Acoustic koncert is – végülis ezért maradtunk -, amelyről a következő album nagyobb része szól.
Klikkelj a képre!
KLIKK