Egy este a folkmásfélnapból

A XIV. Debreceni Folkmásfélnapra véletlenül találtam rá, de az esemény plakátjának fejlécből kilátszó része alapján is hamarabb nyomtam rá az “Ott leszek”-re, minthogy végig olvastam volna a leírást.
Ennyi látszott:
Besh o droM
Bordó Sárkány
Régizene Rend

Gajdos Zenekar
Szalonna

Elolvasva az event-et kiderült, hogy a Hétmérföldes Kulturális Egyesület által szervezett esemény tulajdonképpen egy két napos találkozó, és a két estés koncert sorozaton ennek csak egy része. Meg az is kiderült, hogy 13 ilyet már kihagytam.
Hétvégi programunk úgy alakult, hogy a péntek estét ebben a remek társaságban, fantasztikusan jó zene hallgatásával töltöttük.
Elsőként a Magos Zenekar lépett a színpadra. Ők hagyományos magyar népzenét játszottak és korábban is voltak már a találkozó fellépői. Az ő koncertjükről még a széksorok közül készítettem képeket, láthatóan egy látószögből.
KLIKK
Az átállás alatt aztán körbenéztem kicsit, és elterveztem, merre is járok majd a fényképezőgéppel. A Besh o droM színpadi mozgása erősen feszegette felszerelésem határait, de igyekeztem azért vállalható képeket is készíteni.
KLIKK
Az este harmadik fellépője a Bordó Sárkány Régizene Rend volt, akiket, ha tehetem, követek koncertjeikre. Láthatod majd később, másnap is ott voltam a Roncsban. Nagyon jó volt ez a koncert is. Igaz, a nézők közé nem követtem fényképezőgépemmel Lacit és Rolandot, de a koncert többi rszét igyekeztem megörökíteni.
KLIKK

Három képet látsz tehát a mai bejegyzésben, ami a három koncert albumhoz vezet. Kellemes nézelődést!