Fény képezés

Csöppet sem véletlen a cím. A mai bejegyzés a Tokaji Rock Tehetségkutató gálájának első részét dolgozza fel. Ez három koncert, két zsűri kedvence, és a közönség kedvence, most hirtelen meg nem mondom, melyik kié, de elöljáróban elmondhatom, mindenki jól választott.
A mostoha időjárás, a vörös riasztás miatt péntekről szombatra virradó éjszaka Tokaj főteréről a Paulay Ede Színház színpadára költözött a rendezvény. Hatalmas munka lehetett, de nézői szemmel nézve nagyon megérte. Igencsak jól szóltak a dolgok, és a fények is fantasztikusak voltak.
Innen a bejegyzés címe. Mert én fényképezésemmel csak – jobban-rosszabbul – dokumentálni tudtam a színpadi fényeket. Éppen ezért nem is nagyon akartam közelebbi kivágásokat.

Térjünk át a zenére. Sajnos más elfoglaltságom miatt a versenyből semmit sem láttam, de a kiválasztottakat hallva úgy gondolom, jó koncerteket láthatott, hallhatott a három napos tehetségkutató közönsége.
A gálát a Helo Zep! koncertje nyitotta. Jól kidolgozott, pörgős rock zene, hibátlan előadásban, tetszett. Van néhány dal, klip a közösségi oldalukon, nézd meg őket!

A Score Zenekar Békéscsabáról érkezett. Kemény ritmusra épülő, remek hangszerelésű dallamos rock zenét játszottak, megérdemelten arattak sikert. Valamelyik gitár kicsit tompa, mormogó hangzása nagyon tetszett, adott egy alapot a zenéknek.

Írtam már, nagyon nagy kedvencem lett az Aylen’s Fall, és a koncertek közötti beszélgetésekből kiderült, nem én gondoltam így egyedül. Kevés időm volt belehallgatni a fellépők zenéjébe indulás előtt, de úgy érkeztem Tokajba, hogy a harmadik zenekar nagyon érdekel. 🙂 Nem csalódtam. Igencsak tetszett, amit produkáltak. Van egy nagyon jó énekesük, aki nagyon pontosan ismeri a határait, és véletlenül sem lép túl rajta, de gyakran időzik ott, amitől nagyon izgalmasak lesznek a dalok. Persze ehhez kellenek a kiváló zenésztársak. Azt gondolom, igen magasra tették a mércét az elkövetkező tehetségkutatók fellépői számára.
Most pedig következzenek a fény képek, klikkelj az ittenire!
KLIKK