Tavaszköszöntőtől a városnapig

…és akkor még csak Nyíregyházáról beszéltem. Heti programajánlóm következik.
Ha panaszkodtam valamikor, hogy miért is pénteken vannak olyan programok, amelyek dolgozó embereket is érdekelhetnének, most itt a csattanós válasz.
Rendvédelmi Napot rendeznek Nyíregyháza főterén csütörtökön 9 és 12 óra között. A linkelt event sok látványos dolgot ígér, majd elmeséli valaki.

“A hip-hop-tól a break-en át, a jungle-ön keresztül a drum and bass-ig” – ígéri a Pont terasznyitó eseménye péntek estére. Bár ezek a műfajok nem állnak közel hozzám, biztosan sokakat megmozgat a lehetőség.

A Móricz Kertben a Folkfusion Band zenéje mellett lehet sörözgetni, borozgatni.

Nyíregyháza belvárosában péntektől vasárnapig tartanak a Városnap eseményei. Jó részüket a linkelt plakáton is megtalálod, de a többi napról majd ott egyéb részleteket is elárulok. A pénteket, ahogy láthatod, a Balkan Fanatik koncertje zárja.

Szombaton egész nap a PCAS vásár felkeresésével, az ottani dolgok megvételével segítheted az egyesület állatmentő tevékenységét. A linken minden részletet megtalálsz.

Napközben a kellemes erdei sétát kötheted össze az E-misszió Egyesület által szervezett Odúles a Sóstói-erdőben című rendezvénnyel. Nem garantálom, hogy hó is lesz. 🙂

A Városnap szombati plakátját újra linkelve a 15 órakor kezdődő programról árulok el részleteket. Nem baj az, ha az ember tudja, mit láthat a színpadon. 😉
A nyíregyházi zene napja a program neve, melynek keretében a Kossuth téri nagyszínpadon lép fel a Melounge Duó, a MűSuck zenekar, a Youngerman, az Artézis trió, a Funky Family, Sorbán Fanni, a Pán Péter, a Folk Fusion, végül pedig az LK Beat utcabálja zárja az estét.

A Mustárházban Tavaszköszöntő a délutáni program címe, itt is fellép a Youngerman az általam várva várt koncert pedig a VAN zenekaré.

Este Szülinapi koncert a Mociban, ahol a Greasy Hats, azaz Pila, Bubu és Peti teremt majd remek hangulatot.

A Pontban pöttyös labdát nem ígérnek ugyan, de ha szerencsés vagy, akár három kívánságodat is teljesítik a Bio-Jukebox című rendezvényen.

A hónap második vasárnapján ismét Tokaj-Hegyalja Piac a Sárga Borháznál. Kis csendes levezető hangulat.

Akárcsak a Vadvilág természetfotós túra Természetesen túráZOOM szervezésében.

Vasárnap délutánra is jut program Nyíregyháza főterére. Az akusztikus zene ünnepét rendezik meg ismét a következő időbeosztásban:
16.00 Pila Acoustic
17.00 Jam
18.00 Mia
19.00 Mentha Project
20.00 Acoustic Guitar Caffe
21.00 Petruska

Számos program lesz még a hétvégén a környező településeken is, de nem akarom az olvashatatlanságig növelni az ajánlóm hosszát, így most be is fejezem. Válogass kedvedre!