…május elseje

Talán a befejezett mondatból kiderül, hogy a tegnapi bejegyzéssel elkezdett majálisozást a maival le is zárom. A május elsejei majálist a hagyományoknak megfelelően a Sóstói Múzeumfaluban töltöttem.
Idén is időben érkeztünk, de most a fényképezés helyett körbejártuk a falut, megnézni, mi, hol lesz idén.
A program nagyobb része a falu főterére koncentrálódott, az időszaki kiállítás a korábbi borbély-fotós műterem helyére került, amelyek majd a készülőben lévő, a paplak és a nyomda között felépített házba költöznek, a Jármi porta pedig zárva volt. A bábelőadás helye, és a májusfa állítás a szokott helyen került megrendezésre. A Barabási iskola és a Jármi porta közötti fedett részen kézműves foglalkozások voltak, a főtéren pedig kirakodó vásár.
Nagyjából ennyi volt a felfedezésünk, és már hallottuk is a bevezetőt a falu főteréről, ahol harcművészeti bemutatóval indult a majálisi program. Kicsit szűknek bizonyult az előadás időkerete, így a látogatók egy része a főtér programját nézte, míg a nagyobb számú csoport a májusfa állításra várakozott a falu túlsó oldalán. Én pedig a két helyszín között ingáztam. 🙂
A májusfa állítást a Margaréta és a Kismargaréta táncegyüttes játszotta el. Kedves, látványos műsor volt, ahogy megszoktuk tőlük.
Ezt követően került sor a Kicsi kocsi – gyerekkocsi című kiállítás megnyitójára. A kiállítás képeit majd a fotóalbum végén láthatod, mert indultak a következő programrészek, így később, hazafelé tértem vissza a kocsikocsikhoz.
A kezdeti időelcsúszás ezen a ponton bosszulta meg magát. A faluközpontban, a református templom két oldalán indult egyszerre a Burattino bábegyüttes műsora, és tőle úgy 30 méterre, a színpadon a – talán – salsa zenés babahordozós tánc. Utóbbi győzött hangerőben. Végül mindkét előadás lezajlott, és érkezett a színpadra a Parno Graszt. Róluk is lesz jópár képem, mielőtt a kiállításhoz jutsz majd az albumban.
Nincs is más hátra, mint hogy klikkelj a képre, és nézd meg, hogyan majálisoztam!
KLIKK