Zempléni kirándulás

Az új év első világgá menése mindjárt az év második napjára esett, és a füzérradványi Károlyi-kastély volt a fő úti cél. Mikor legutóbb arra jártam, a kastély eléggé leromlott állapotban volt kívülről. Múlt évben a park esett át hatalmas átalakításon, érdekelt, milyen lett az összkép.
Mindjárt az elején el kell mondjam, nekem csalódást okozott. A kastély állapota tovább romlott, bedeszkázott, nyitva felejtett/hagyott ablakok jelezték, nem ez volt a fő fejlesztési cél.
A kastély főbejáratától remek turista képeket lehet készíteni az átalakított parkról, ha ügyel az ember arra, hogy kihagyja a kompozícióból a megcsonkított fákat.
A park közelebbről már nem nyerte meg annyira a tetszésemet. Öncélúnak éreztem az átalakítást, ugyanakkor befejezetlennek is. A nagy tó partján, a korláton belüli két fának szerintem nem sok ideje van már és a kis tó mellett álló romos épületmaradvány funkciója sem tiszta számomra. Sajnos a park öreg fáit is “megnyírták” – erre biztosan a balesetveszély a magyarázat -, és a bejárathoz közeli romos épületet is elkerülte a gondoskodás.
A most következő képeken igyekeztem nem a leírtakat megjeleníteni, sokkal inkább egy kellemes képet megőrizni a helyről, ahová biztosan nem térek vissza egy ideig. Remélem, a felújítás folytatódik felújításként, és nem átalakításként. Megérdemli a környezet.
A kirándulás válogatott képeit az ittenire klikkelve nézheted meg, a végén néhány kőkapui pillanattal.
KLIKK