VIDOR hétnyitó

A Kiscsillag tegnap este bebizonyította, hogy Nyíregyházán is van élet Kis Grofó után.
A padok elpakolása jó ötletnek bizonyult, hiszen a városháza előtt is álldogáltak még.
De ne szaladjunk ennyire előre.

Kora délután a Korzó színpadon Bognár Szilvi gyermekműsorát élvezhettük. Szilvi nem ismeretlen a VIDOR közönsége előtt, hiszem többször szerepelt már hol a nagyszínpadon, hol valamelyik kisszínpadon, mindig megérdemelt sikert aratva. Most sem volt ez másként, közvetlenségével hamar meghódította a nézőket.

Azt nem tudom, hogy honnan kerülhetett elő a rendre papírtálcán töltött káposztával megjelenő (fél)részeg, minden emberi normát nélkülöző társaság, akik igyekeztek széttrollkodni a műsort, de hasonló okok miatt tegnap nem jártam a Sziget felé sem.

A tegnapi nap már jóval pörgősebb volt a korábbinál. Ismét megjelentek a pantomimesek, és mindenki más, akik miatt érdemes a délutánokat is a VIDORon tölteni.

Ha már megígértem tegnap, megkerestem a focistát is. A Városháza előtt, a korábbi évekből ismerős artisták között találtam rá.

Sikerült megnéznem régi kedvenceimet, a Szombathelyi Kötélugrókat, akik idén is színvonalas műsorral készültek. Most is kicsinek bizonyult a Házasságkötő előtti tér a nagyszámú érdeklődő számára.

A Városalapítók szobránál az utcaszínházi produkciót Papp Dani remek műsora, valamint a Tram-Buli’n koncertje követte.

A Korzó színpadnál a Méta együttes csinált táncházat a lemenő nap fényében. Ők is voltak már a VIDOR vendégei.

A nagyszínpad előtt több százan várták a Kiscsillag koncertjét. Ahogy mondani szokás, agy gombostűt sem lehetett volna elejteni. De miért is tett volna ilyet bárki is? 🙂

A mai délutánt én minden bizonnyal a Korzó előtt töltöm, hacsak nem lesz alapvető változás a kiadott műsorban. Nem is szépítgetem az írást, copy-paste, és itt is a műsor. Persze azért közé szúrok néhány képet az előadókról. 😉

16:00-16:30 Kaland Old Rock zenekar

16:35-17:00 Greasy Hats duó

17:05-17:30 Ukulele trió

17:35-18:00 Kaland Old Rock zenekar

18:05-18:25 Greasy Hats duó

18:30-18:50 Ukulele trió

(azért csak kijavítottam néhány elírást 😉 )

Ocho Macho. Ismét egy magyar zenekar a VIDOR nagyszínpadán.
Jó nekem. Ez volt az első dal, amit megkedveltem tőlük egy fázós téli estén. Talán éppen ezért gondolom, hogy – legalább képletesen – eltörném annak a kezét, aki ebből “rádióbarát” verziót mixelt. Más tollával… De remélem, a zenekar megmarad azon a vonalon, amit a Miskolci Kocsonyafesztiválon, vagy a nyírbogáti falunapon láttam tőlük. Mind zeneileg, mind emberileg. Ennek fényében ajánlom a ma esti, a Kossuth téren tartandó koncertjüket.

Ma este új helyszín lép a VIDOR programok sorába, a Móricz Kert, hogy aztán a következő napokban is remek, nagyszínpadra való produkciókkal kényeztessék Nyíregyháza közönségét.
A sort ma a Bluesers nyitja a Vidoron a Móricz Kertben. Legutóbb a Sóstó Serfeszt színpadán láthattad őket, de számos, igen nagy érdeklődés övezte fellépésen vannak már túl. Nyíregyháza egyetlen Cream-et játszó zenekara – szoktam mondani, de ennél jóval többek. Gyere, nézd meg őket este kilenctől!

2 Replies to “VIDOR hétnyitó”

Comments are closed for this post.