Debrecen fényei

Debrecen ünnepi fényeivel úgy kerültem kapcsolatba pár éve, hogy munkából a vasútállomásra sétálva láthattam őket. Akkoriban a hazaérés fontosabb volt, mint a rácsodálkozás. Születtek mobilos képek, felkerültek jórészt a közösségi oldalra, hévégén meg az itthoni fények vártak.
Ha jól emlékszem, a múlt évben készítettem el az első “tematikus” képsort. Ekkor sem ez volt a fő csapásirány, hanem a céges vacsora, de ha már ott voltam…
Nos, ez az élmény – meg hogy már csak akkor megyek Debrecenbe, ha akarok – hozta elő a gondolatot, hogy célirányosan ezért látogassak el a szomszéd várba.
Nem bántam meg. Úgy gondoltam itthoni tapasztalatok alapján, hogy hétfőn csak a fények lesznek, hipp-hopp elkészülnek a képek, és irány haza! Nos, a hétfő sem adásszünet Debrecenben. Jókora vidám emberseregben kellett manővereznem, és – amit Nyíregyházán egész évben, és ilyenkor is hiányolok – több helyszínen is utcazenészek emelték a hangulatot. Szóval jól elidőztem, néhányukkal még pár szót is váltottam. Ha egyszer ez a szabadság városunkba is beköltözhetne…
Szóval nem pár perces kattintgatás lett a dologból, sőt, olykor a kattintgatást felülírta a hangulat, a beszélgetések. Azért van néhány kép ebben az albumban is, nézd meg az ittenire kattintva!
KLIKK