Felvonulás helyett

A debreceni Virágkarneválról gyermekkori nézőként a tömeg “élménye” maradt meg. Így később, önálló döntésként sem erőltettem újabb részvételt, sőt később, az akkortájt népi szokásként működő céges majálisi felvonulásokat is igyekeztem a fotózási hobbimmal fedve elkerülni.
Azonban ezekhez az eseményekhez mindig is kapcsolódtak szabad formájú, kisebb létszámú dolgok.
Így van ez pár éve a Virágkarneválnál is, és ezeken az előkészületeken már szívesen nézelődöm. Volt, hogy a virágkocsik készítését, remek lengyel blues zenekar, vagy éppen a Napra koncertjét, vagy éppen a Roncs előtti táncos bulit sikerült érdeklődésem középpontjába hozni.
Idén a linedance-es esemény nálam kimaradt, így péntek délután vonatra szállva önálló eseménysort hoztam létre magamnak.
Nem kötődtem semmilyen tervhez, a véletlenre és a szerencsére bízva a szervezést.
Ez igen jó ötletnek bizonyult, mert a főtérre beesve – bár nem beöltözött szereplőkkel ugyan, de – sikerült megnéznem a másnapi fő zenés, táncos eseményt is.
Régi tétel a bakancslistámon a nagytemplom tetejéről szétnézni a városban. Olyan régi, hogy a nyíregyházi templomkilátó még ötletként sem volt meg akkor, sőt, talán a sóstói kilátó is élt még.
Maga a templom is megér egy sétát, és több állandó kiállítást is megnézhetsz, míg feljutsz a tetőre. Fotóalbumom egy része ezt az utat dokumentálja.
A tetőről valóban remek kilátás nyílik a városra, ott jártamkor pedig a zászlóforgatók vonulását is megörökíthettem. A közösségi oldalamon szinte percről percre követhettél. Így azt is láthattad, hogy visszatértem a térre követve a zászlóforgatókat.
Fotóalbumom itt be is fejeződik majd, de a napom még nem.
Ahogy korábban, a kilátó kapcsán utaltam rá, városunk igyekszik követni a Debrecenben megvalósított dolgokat, több-kevesebb sikerrel. (Remélem, az akkugyárakat is csak módjával.) Adott volt hát, hogy megnézem, milyen a sörfesztivál a Cívis városban?
Lokál-patriotizmusom annyit enged mondatni velem, hogy más. Maradjunk is ennyiben.
Mivel a két város közötti tömegközlekedés távolról sem ideális, így az esti koncertet már nem vártam meg a Békás tónál. Az állomás felé villamosozva azonban még leszálltam a főtéren, mert műsor volt. 🙂
Nem csak az, amit a közösségi oldalamon megmutattam. A fotóalbumhoz vezető képemen láthatsz majd egy tűzoltó autót, amely – mint később kiderült – nem gyerek mágnesként volt ott. Egyre több az őrült a világban, így erre az eseményre is jutott egy. Valaki ugyanis felgyújtotta a főtér egyik díszletét. Eközben én az állomáson terelgettem a szúnyogokat, várva a haza juttató vonatot.
Ideje azonban megmutattam a képeket is. Az ittenire klikkelve láthatod az albumot.
KLIKK