Kalapács, Rudán, Vikidál

Az utóbbi években sokszor ellátogatok Újfehértó rendezvényeire, mert olyan szabadtéri programokat ajánlanak, amelyekhez sajnos hasonlót sem találok évek óta Nyíregyházán. Például pár hete a Gépészkovács Találkozó kísérő eseménye volt egy műrepülő bemutató. Ha jól emlékszem, Nyíregyházán vagy 5 éve volt repülőnap. De említhetném a nem mulatós, élőzenés koncerteket is. Míg városunkban a helyi formációk is alig jutnak “szóhoz”, ott pénteken a rockzene jeles képviselői adtak élőzenés koncertet olyan színpadi környezetben, hogy a régi VIDOR látogatók is megnyalják a tíz ujjukat utána. Egy nap két nagyszínpados koncert.
A távolság nem nagy, a fogadtatás kedves, az ellátás megfizethető, szóval érdemes figyelni a rendezvényeket a szomszéd városban, ahogy teszem azt én is. Bár jó lenne itthon is hasonló. (És nem szóltam Nyírbátorról, Tokajról, Debrecenről, Tiszalökről, Tiszavasváriról és még sorolhatnám a nyíregyházi zenekarok fellépő helyeit.)
Szóval péntek délután Újfehértóra mentünk jó zenét hallgatni. A két műsorból az elsőt néztük meg, mert a Tankcsapda jó ideje nem tartozik a kedvenceim közé, bár elmondás alapján igen jó, látványos koncertet adtak.
A Rudán Joe Band játszott, Kalapács József és Vikidál Gyula volt a vendég. Nagyon ütős koncert volt, pár részletet láthattál a közösségi oldalam élőzésében, bár az keveset ad vissza a hangulatból. Ám láthattad, milyen körülmények voltak. Pazar színpad, és technika, hatalmas tér, és rengeteg árus mindenféle kategóriában, és a fesztivál ár alatti kínálattal.
Még barna sör is volt, igazi, hideg, meg hatalmas lapcsánka, lángos, de kézműves kirakodó is volt. Asztalok körben az egész téren.
Ja a beengedés, parkolás is profi módon szervezve, bár nem tudom, estére elé volt-e a mező. Ismerve az eddig szervezéseket biztosan megoldották.
Jól elmesélgettem mindenről, a koncertről meg meséljenek a képek! Klikkelj az ittenire!
KLIKK