VIDOR péntek

A VIDOR ajánlóim stílusában, de kis mesével megspékelve íme a tegnapi nap.
Szeptember 3., péntek.
Kisszínpad: 15:30 Tüneth, 17:30 Nelson.

A Tüneth együttes játéka, és fotós-, mobilos állványok sokasága jelezte, több formációból is ismert helyi előadók vannak a színpadon. Eszembe jutott egyik ismerős minapi “oktatása”: Bátran állj be mindenki elé, hiszen te azért vagy ott, hogy fényképezz! Ezt én azóta sem gondolom így, maradtam hát a szokásos helyezkedéseimnél. Így is volt bőven, aki a tanácsnak megfelelően járt el. Én úgy gondolom, a néző azért megy egy fesztiválra, hogy lásson, nekem meg az a dolgom, hogy elkapjak pillanatokat. Nem szeretem a lecövekelt fényképezést, bár néha ezt hozza a kényszer.
Szóval a nézők között bolyongtam a Nelson koncertjén is, ami igencsak tetszett tegnap is. Mármint a koncert, persze a bolyongásnak is megvan a varázsa. 🙂
Saját dalok rock, blues stílusban, olykor egy-egy feldolgozás, hogy az ismerkedő nézők is tudjanak együtt énekelni.
Ezek a pillanatok láthatók az első albumban, mert most három részre szedtem a nap képeit.
Szóval klikkelj a képre, nézd meg a tegnapi kisszínpad képeit, aztán gyere vissza olvasgatni!
KLIKK

Nagyszínpad: 19:00 Cimbaliband és Talamba, 20:30 Mamadou Diabaté & Percussion Mania.

A Cimbaliband kezdte a nagyszínpad műsorát, és színpad előtt egy furcsa fotós? videós?, aki két rendőr kíséretével érkezett, majd távozott magával víve a rendőröket is.
Közben Unger Balázs már alaposan kiporolta a cimbalmot, és a közönség is közelebb lopakodott a színpad kordonjához.
A műsor második részében a Talamba érkezett a színpadra kis közönség átmozgatásra, vagy ahogy Zombor Levente mondta, hónalj szellőztetésre. Különleges hangszerek, utazás egy mesevilágba, és jókedv. Itt tartottunk, mikor visszaérkezett a Cimbaliband a színpadra, és egy improvizatívabb rész következett.
Rövid átállás következett a nagyszínpadon, ahová egy üdítő után visszatértem, mert kezdődött a Mamadou Diabaté & Percussion Mania showja. Talán a kordonszűrés tette, de kezdetben elég nehezen ment a kommunikáció a közönséggel, aztán maradt a zene, valamint a kért tánc, és éneklés helyett pedig a sikítás. Ez talán az előző estéről ragadt be. 🙂 Juteszembe, a zenészek kissé jobban öltözöttek voltak, mint a “közönségkoncert” előadói.
Nézd meg a képeket, klikkelj az ittenire, de gyere még vissza!
KLIKK

VIDOR Kert: 22:00 Bordó Sárkány.

Igyekszem a lehető legtöbb Bordó Sárkány koncerten ott lenni, mert nem csak a zenéjüket kedvelem, hanem azt a hangulatot is, amit teremtenek. Jóval a koncert kezdés előtt megérkeztünk a VIDOR Kertbe, így üldögéltünk keveset, meg volt időm beszerezni a CD-ket, amit elég régen terveztem már.
Úgy a műsor második percénél már egyértelmű volt, hogy ez nem egy csendes-ülős program lesz.
Lemezbemutató koncert volt, hiszen nemrég jelent meg negyedik albumuk, ám a korábbi albumok dalaiból is előkerült néhány. Fergeteges volt, rengeteg táncossal a színpad előtt. Most nagyon büszke voltam a nyíregyházi közönségre.
Mondanám most is, ahogy tettem pár VIDOR kertes produkciónál, hogy ez nagyszínpadot érdemelt volna, de a nagyszínpad korlátozások miatt ez most itt közönségbarátabb volt.
Rendkívül jól éreztem magam, jó volt kicsit beszélgetni is, meg örülök, hogy készíthettem néhány “fejek fölötti” fotót. Nézd meg ezt is a képre klikkelve, aztán elmesélem, mi lesz a mai terv.
KLIKK

Ma kezdésre oda akarok érni a kisszínpadhoz, hiszen fél négytől a 2. Nap játszik. Ajánlom, mert különleges produkció, nem mindennap látható hangszerrel, saját dalokkal, érdekes szövegekkel.
17:30-tól a Retro Rock Band játszik majd ugyanitt, közben pedig remélem, találkozunk még a pantomimesekkel. Nélkülük nincs VIDOR, és VIDOR zárás.
Valamikor, mikor még csak ilyen megosztás létezett, omegás voltam. Az emlékezetes nyíregyházi “útkereszteződés koncert” után szakadt el valami, és akkor megfogadtam, soha többet Omega koncert. Ezt tartottam, és tartom ezután is, ám a nagyszínpad Gyöngyhajú lány balladája produkciója felkeltette az érdeklődésemet. Talán azért, mert azokat a zenéket azért szeretem.
Nem nagyon értem a 20:30-as kezdés koncepcióját, hiszen a téren legkésőbb hétkor mindennek vége, és ahogy a népbarát produkció délutánján – számomra ugyancsak érthetetlen módon – már két és fél órával kezdés előtt ki lehetett hajtani a megkülönböztetetteket még az éppen zajló kisszínpados koncertről is, úgy a padokat is el lehetne helyezni a nagyszínpad előtt időben. Gondolom, ültetett lesz a dolog. Ráadásul ez most az együtt szórakozást sem zavarná meg a kordonon kívül.
No mindegy, ez már ilyen. Majd elütöm valahogy az időt, vagy kihagyom a produkciót.
A VIDOR Kert, és ezzel a VIDOR a Kelet Brass Band-del zár este tíztől.