Dongó – Zene Sóstón

Úgy gondolom, sokkal jobb Sóstó hűs fái alatt tölteni az időt, mint a szobában kuksolni. Így aztán jóval a koncert kezdése előtt ott tébláboltam a sóstói szökőkútnál.
Időutazásra készültem, és erre elég hamar sor is került. Fiatal pár érdeklődött, mikor kezdődik a koncert. Megtudva az időpontot mosolyogva közölték: “Akkor még elmegyünk apuért.”
A Dongó együttes több mint negyven éve működik, igaz, mostani tagjaik közül néhányan még meg sem születtek indulásukkor, de jó látni, hogy van, aki tovább viszi a hagyományokat.
Gyermekként én is sokszor hallgattam műsorukat, majd fiammal sétáltunk el egy-egy koncertjükre, a későbbiekről pedig képeim is vannak valahol az archívumban. Jósavárosi Napok, VIDOR Fesztivál, ilyesmik.
Most újabb fotókkal gyarapítottam a gyűjteményt, hiszen a jó egyórás koncert alatt, ahol a magyar és ír népdal motívumok jól megfértek a megzenésített versekkel, gyermekdalokkal, bőszen kattintgattam. Sőt, most vállalható videót is láthatsz az album végén.
Klikkelj a képre, és nézelődj!
KLIKK

Ne feledd, ma és holnap is lesz Téren nyáron. A Városalapítók szobránál ma a Bogi’s Random Team zenél, holnap pedig a Tibi a hegyről. Este hétkor kezdődnek a koncertek.
Zene Sóstón legközelebb szombaton fél héttől a szökőkútnál. A Mentha Project lesz a színpadon. Vasárnap nem vár Zene Sóstón, az idei utolsó előadás jövő szerdán lesz, a Tüneth együttes vers feldolgozásait hallhatod majd.