Harmadik gyertya

Néhány jó koncert eseménnyel kezdem mai ajánlómat, de a végén eljutunk a harmadik adventi gyertya meggyújtásáig is.

Holnap este a Paddy and the rats tér vissza a Club Hollywoodba, hogy őrületes műsorával elindítsa a hétvége koncertsorozatát. Előzenekar az Aurevoir

Iamét nagy dilemma előtt állok, mert lesz egy másik kihagyhatatlan koncert is Nyíregyházán, ez pedig a Szüret Utcza műsora a Labor Caféban. A közös pont a két zenekar zenéje között, hogy hangszereken játszanak, én mégis mindkettőt nagyon kedvelem.
Már megint sorsolnom kell? 🙂

Lesz persze még koncert a Szmogban is, de ebben a helyzetben elképzelhetetlen számomra, hogy most ismerkedek me a Pandurock zenéjével. De mint lehetőség, adott.

Hogy egyik lelkes olvasómnak is kedvében járjak, most is ajánlok debreceni koncerteket, sőt – vessetek a mókusok közé -, ha nem lennének ilyen jó műsotrok péntek este Nyíregyházán, még át is mennék az Incognito-ba, hogy meghallassam az Ebola Fakó műsorát.

Még mindig pénteknél járunk, és megyünk kicsit messzebbre is Debrecennél. Készülök egy ideje Hajdúszoboszlóra, a Rock Cafe-ba, mert rendkívül jó programokat látok ott hétről hétre. Persze a fenti dolgok miatt nem ez a péntek lesz a kirándulás ideje, pedig most a Blues from Hell játszik majd ott, akik ugyancsak kedvenceim.

Szombaton már délelőtt program torlódás várható, pedig csak nyíregyházi eseményekről írok.
Fél tíztől kora délutánig vehetsz részt az idei Madárkarácsonyon a Sóstói erdőben, a tornapályánál. Mindig remek társaság jön össze, így a hangulat miatt is szeretek ott lenni a “sütés-főzésen”. 🙂

Nem kevésbé fontos számomra az Állatbarát Alapítvány ugyancsak évről évre ismétlődő rendezvénye, az Állatok Karácsonya. Tíz órától várnak programokkal, forró teával, lángossal. Vigyél magaddal hasznos dolgokat, amivel segítheted a menhelyn élő állatok mindennapjait. Ha nincs ötleted, nézz szét a linken, mire van leginkább szükségük.

Régebben nagyon keveset tudtam a Waldorf módszerről a Waldorf Iskolában folyó munkáról. Néhány éve kezdtem látni, mennyi félinformáció terjed a városban erről az intézményről. Azt gondolom, a szombat délelőtt 10 órakor kezdődő Adventi Bazár a Waldorfban rendezvény jó alkalom arra, hogy te is többet tudj meg mindennnapjaikról.

Ha napközben kis kirándulásra szánod el magad, jó lehetőség a tokaji Adventi Forgatag, ahol a kézmúves kirakodóvásáron túl színpadi műsorral is várnak a szervezők.

És már el is jutottunk a harmadik gyertyához. Nyíregyháza főterén – és persze gondolom sok más helyen is – vasárnap délután gyújtják meg a harmadik adventi gyertyát. Városunkban az eseményt Opitz Barbi műsora színesíti.

Biztos vagyok benne, hogy sikerül valamit választanod a programok közül. Talán még össze is futunk valahol. 🙂