Sok nap, sok program

Az új hónap ismét egy hosszú hétvégét hoz, remélhetőleg kirándulóidővel. Így ma ismét megpróbálok néhány szabadtéri programot is ajánlani annak reményében, hogy sok helyre sikerül is eljutnom.

A kecsegtető bevezető után kezdem is mindjárt egy beltéri eseménnyel. A szép új program naptáramban itt jobboldalt láthattad, hogy hét elejétől zajlik az Európai Filmhét a Krúdy Art Moziban. Két nap, lét előadás van még hátra a programból. Ma este fél hattól a Testről és lélekről, holnap délután négytől pedig a Kókusz Kokó a kis sárkány című filmet vetítik. Előbbit felnőtteknek, utóbbit gyerekeknek is. A linkelt részletek alapján valamikor meg kellene néznem az elsőt.

Közben ma este nyolctól a Móricz Kertben Kardos-Horváth Jánossal találkozhatsz egy remeknek ígérkező koncertestén.

A már említett péntek délutáni mozi előtt újra indul az Ingyenes Városnézés Nyíregyháza belvárosában. 14 órakor van a gyülekező a Kossuth téren, ahonnan érdekes, információkkal teli sétát tehetsz a Nyírség Turizmusáért Egyesület szervezésében.
A linken megtalálod a fontos tudnivalókat.

Este héttől a Folkfusion és a Marmunsk játszik a Móricz Kertben,

fél kilenctől a Tram-Buli’n nyári slágereket ad elő a Hold Udvarban,

az Unicumban pedig este tíztől a RealMen csap a húrok közé. Ez utóbbi az esélyes program péntek este.

Ha Debrecenben lennék, biztosan a Lovardában kötnék ki a felejthetetlen Djabe VIDOR koncert okán. Este héttől ugyanis a debreceni Android felvezetése után a Djabe lép színpadra.

Szombati egész napos szabadtéri program a XXI. Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó a Hortobágyon. 10 órától 17 óráig töltheted itt az időt.

Sárospatak idén is két napos rendezvénnyel készül a Szent Erzsébet Ünnepre. A Sárospataki vár környéke ilyenkor megtelik látogatókkal, látványos korhű bemutató, kirakodóvásár és számos érdekesség vár. A vasárnapot tervezem itt tölteni.

De maradjunk még a szombatnál, hiszen este nyolcra a Jónás Vera Experiment zenéje csábít a Móricz Kertbe.

Ha azonban a Hortobágyon kötnénk ki, és visszafelé megállnánk Debrecenben, könnyen lehet, hogy az Incognitoban múlatnánk az estét a The Breeze koncertjén, mert blues-ból sohasem elég.

Vasárnapra, ahogy az imént írtam, Sárospatak a terv. Alternatív program a Total Rallycross Országos Bajnoki III. futam a RabócsiRingen, de ez inkább majd a hétfő programja lesz, ugyanis két napos a rendezvény.

Tegnap megjelent a Sóstói Múzeumfalu pünkösd hétfői programja is. Nem másolnám ide, inkább klikkelj a linkre, ahol a részleteket is megtalálod.

Tegnap figyeltem fel a Természetesen túráZOOM felhívására, a Tiszavirágzás Riadóláncra. A dolog lényege, hogy közeleg a tiszavirágzás ideje, ami azonban nem teljesen kiszámítható időpont. Így a körzetben élők gyűjtik és megosztják az információt a távolabb élőkkel, hogy aki szeretne, ott lehessen ezen a káprázatos eseményen.

Ahogy láttad, elkészült a meglepetés, a Program naptár, ahol ha az eseményre klikkelsz, többet is megtudhatsz róla, és érdemes néha előre is lapozni. Mindenesetre a képes ajántót még beteszen ide az írás végére.