Behajózás

A hétvége igencsak pürgősen indult. A Labor Caféban kezdtünk, és fájó szívvel jöttünk el a szünetben. Nagyon kíváncsi voltam azonban egy új zenekar bemutatkozására, így tíz óra körül megérkeztünk a Hajóclubba.
Itt három zenekar szórakoztatta a közönséget. Sajnos nem a plakát szerinti sorrendben, így lemaradtunk a Black Stage koncertjéről, de megtudtuk, hogy lesz egy második forduló, ahol akusztikus gitár kísérettel zenélnek. Szóval nem volt minden veszve. 🙂
Érkezésünkkor a Very Take Band zenélt, majd következett az ezen az estén először közönség elé lépő Rock Planet. Persze a zenészek ismertek voltak már, de így együtt ezzel a repertoárral újak voltak mindenki számára. Én is nagyon vártam a műsorukat, melyben többek között Deep Purple és P. Mobil dalok is szerepeltek. Az első pillanattól látszott, hogy ez olyan zene, amelyet mindannyian szívesen játszanak. Mátyás Tamás kiváló éneke Dr. Csiky Nándor fergeteges gitárfutamai, Dankó Pál billentyűs játéka, Pákey Béla basszus kísérete és Nagy István dobolása tette felejthetetlenné a koncertet. Igazán remek bemutatkozás volt, várom a folytatást.
Az este azonban még nem ért véget. Bár a Black Stage műsorának első részét elmulasztottuk, a második, akusztikus részt nem hagytuk ki. Fantasztikus ez a csapat is, bár ezt talán már írtam. 🙂
Végül pár szó a helyszínről. A Hajóclub átment némi átalakuláson, mióta ott jártam, és előnyére változott. Lett színpad, lettek fények, amelyek inkább diszkófények, de el lehet velük boldogulni, ahogy majd a képeken láthatod. A közönség összetétele is változott szerintem jó irányba, a mindegyközönségtől a rétegközönség felé. Az utóbbi idők zenei programjait nézegetve pedig még nagyobb előrelépést látok. Szinte mindenféle zenét befogadnak, de tematikusak az esték, nem keveredik a nézését meg a járását a Hold sötét oldalával, és ez így van jól. remélem, megmarad ez az irány, akkor minden bizonnyal sokat írok még az itteni koncertekről.
A sok mese után pedig következzenek az este képei az általunk látott fellépés sorrendjében.
Klikkelj a képre az album lapozgatásához
KLIKK